Sulík: Problémom Dusla Šaľa sú poplatky za plyn, riešením nie sú daňové úľavy

NETKY.SK • 12 August 2014, 15:53 • 2 min
Sulík: Problémom Dusla Šaľa sú poplatky za plyn, riešením nie sú daňové úľavy

BRATISLAVA - Daňová politika Slovenskej republiky je čistá katastrofa. Konštatovali to dnes na brífingu predstavitelia opozičnej SaS v súvislosti s investičnou pomocou vo výške takmer 60 miliónov eur pre spoločnosť Duslo Šaľa.

slovakia

left justify in out

Problémom hospodárenia tejto firmy nie sú podľa predsedu liberálov Richarda Sulíka dane, ale vysoké poplatky za tranzit zemného plynu, ktorého spotrebuje približne desatinu z celkovej spotreby Slovenska. "Toto je problém, ktorý treba riešiť. Riešenie je také, že sa buď upravia poplatky za distribúciu plynu pre obrovských odberateľov plynu, alebo sa tak veľkému odberateľovi plynu, akým je Duslo Šaľa, umožní odber plynu priamo z tranzitného plynovodu. Obe tieto riešenia momentálne nie sú k dispozícii," spresnil.
     

Sulík zároveň informoval, že spolu s europoslancom Ivanom Štefancom odošle "v najbližších dňoch" list eurokomisárovi Almuniovi so žiadosťou o diskusiu ohľadom daňových úľav pre Duslo Šaľa. "Riešením nie sú daňové úľavy, ktoré sú nespravodlivé voči všetkým ostatným. Riešením je výrazné zlepšenie podmienok pre podnikanie pre všetkých, nielen pre niekoľkých vybraných," zdôraznil.
     

Podpredsedníčka SaS Jana Kiššová podľa svojich slov plánuje predložiť spolu so straníckym kolegom Jozefom Mihálom do NR SR návrh novely zákona o investičnej pomoci, ktorým chcú vrátiť právny stav do obdobia pred 1. májom 2014. "Chceme nastoliť stav, kedy o tak zásadných rozhodnutiach musí rokovať a rozhodovať vláda SR, nielen minister hospodárstva," poznamenala. Ak by bol ich návrh v parlamente zamietnutý, plánujú sa poslanci obrátiť so sťažnosťou na Ústavný súd SR. "Máme totiž za to, že rozhodovanie o takto zásadných veciach je jednou z ústavných povinností vlády," dodala Kiššová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona