Sulík: Pravicové strany súťažia o nevestu Smeru, SaS kolaboráciu odmieta

NETKY.SK • 18 Január 2016, 12:34 • 2 min
Sulík: Pravicové strany súťažia o nevestu Smeru, SaS kolaboráciu odmieta

BRATISLAVA - Pravicové strany súťažia o najkrajšiu nevestu Smeru-SD. Takto reagoval predseda SaS Richard Sulík na víkendové vyjadrenie šéfa #Siete Radoslava Procházku, ktorý pripustil povolebnú koalíciu so Smerom-SD. Sulík zopakoval, že SaS spoluprácu so Smerom-SD odmieta.

slovakia

left justify in out

Chce reformnú vládu bez Smeru-SD alebo zostane v opozícii. "Radoslav Procházka otvorene pripustil možnosť spoločnej vlády so Smerom. Vnímame, že nastalo súťaženie o najkrajšiu nevestu Smeru. Predbiehajú sa tie strany, ktoré nie sú postavené na hodnotách, ale na tom, aby sa dostali do vlády, aby mohli kšeftovať so Smerom," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Sulík s tým, že spoluprácu pripúšťa najnovšie aj SKOK. Sulík upodozrieval zo záujmu vládnuť so sociálnymi demokratmi aj KDH a Most-Híd. Obe strany hovoria, že chcú byť alternatívou voči vláde Smeru-SD.

 

Procházka pre televíziu Markíza povedal, že pre #Sieť je kľúčové presadiť hmotnú zodpovednosť politikov a zakázať schránkové firmy. "A keď sa to podarí s nimi, ľudia si to zaslúžia," poznamenal. Sulík si myslí, že tieto podmienky sú len naoko. "Sú veľmi slabé pre spoločné vládnutie. To nie sú jediné dva problémy Slovenska. Zažili sme rozkrádačky aj bez schránkových spoločností," povedal.

 

Šéf SaS zdôraznil, že liberáli sa na kolaborácii so Smerom-SD nebudú podieľať. "Z nášho pohľadu sú možné len dve alternatívy v budúcom volebnom období. Buď reformná vláda bez Smeru, alebo nebojácna opozícia voči Robertovi Ficovi a strane Smer, ktorý bude verejný priestor opäť bezohľadne valcovať. Naši voliči v tomto musia mať jasno," vyhlásil Sulík. Ubezpečil všetkých pravicových voličov, že ak dajú hlas SaS, "ich hlasy sa nepresmerujú".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies