Sulík považuje pôsobenie Senčáka na ÚDZS za výsmech

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 16:12 • 2 min
Sulík považuje pôsobenie Senčáka na ÚDZS za výsmech

BRATISLAVA - Za výsmech voči slušným ľuďom považujú liberáli umiestnenie bývalého vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martina Senčáka na post zástupcu predsedu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) bez výberového konania. Šéf SaS Richard Sulík to označil za nehoráznosť. Úrad sa bráni, že na túto pozíciu výberové konanie byť nemusí.

slovakia

left justify in out

Vláda Senčáka odvolala z funkcie vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva vlani v decembri. Išlo o reakciu na predražené zmluvy s externými firmami na dodávku stravy zo strany viacerých nemocníc. Po Senčákovom odvolaní volali opoziční poslanci na demonštráciách i odborári. Od 1. marca pôsobí ako podpredseda ÚDZS, upozornili denníky Sme a Plus jeden deň.

 

Sulík okrem toho poukazuje, že stál aj pri kauzách výpadku leteckých záchraniek a nákupu CT prístroja v Piešťanoch. "V roku 2013 som sa zúčastnil poslaneckého prieskumu a dospel som k záveru, že pán Senčák je osobne zodpovedný za to, že nebola včas zazmluvnená helikoptéra, čo prispelo k smrti pacientky," povedal.

Je preto podľa neho neuveriteľné, že Senčák má dohliadať nad čímkoľvek v tomto štáte, nieto ešte nad zdravotnou starostlivosťou pacientov. "Ostro protestujeme proti nominovaniu Senčáka, navyše bez výberového konania, je to výsmech všetkým slušným ľuďom," dodal Sulík.

 

ÚDZS v reakcii poukázal, že Senčák spĺňa všetky predpoklady na výkon funkcie zástupcu predsedníčky úradu. "Má odborné skúsenosti a prax v oblasti verejného zdravotného poistenia a finančného trhu. V rámci svojho pôsobenia na MZ SR zastrešoval implementáciu eHealthu a venoval sa problematike DRG systému. Disponuje odbornými znalosťami v oblasti riadenia ľudských zdrojov a personálneho manažmentu," vymenovala hovorkyňa úradu Soňa Valášiková.

 

Funkcia podpredsedu úradu bola niekoľko mesiacov neobsadená. Ako poukázala Valášiková, tento post sa neobsadzuje výberovým konaním, ale vymenovaním. "Správna rada vzala návrh predsedníčky úradu na vedomie bez pripomienok," doplnila. Pripomenula, že úradu nebola preukázaná zodpovednosť pána Senčáka za žiadne medializované skutočnosti.

 

 

ala von



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona