Sulík: Politici vyčerpajú všetky riešenia, kým zvolia funkčné

NETKY.SK • 26 December 2016, 12:53 • 2 min
Sulík: Politici vyčerpajú všetky riešenia, kým zvolia funkčné

BRATISLAVA - Slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie bolo technicky kvalitne zabezpečené, fungovalo to, čo fungovať malo. Povedal to v rozhovore pre agentúru SITA europoslanec a líder SaS Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

Podľa neho to však bolo jedno z mnohých, ktoré Európska únia zažila. „V Bratislave sa konal summit, pekná PR aktivita, ale nič nedohodli a ani nedohodnú. Týmto štýlom sa to ani nedá. To, čo zanechalo pachuť predsedníctva, je agentúra Evka,“ povedal s tým, že je trochu sklamaný, že minister diplomacie Miroslav Lajčák nevedel premiéra Fica odmietnuť, keď mu na ministerstvo poslal Zuzanu Ťapákovú, ktorá mala radiť s rôznymi aktivitami. „Dúfam, že mu to bude ponaučením,“ dodal.


Podľa neho šesť mesiacov bola dostatočne dlhý čas na to, aby premiér dosiahol reálne výsledky. „Mali vyjednať ochranu hraníc, nespoliehať sa na Turecko a postaviť utečenecké tábory mimo EÚ. Na druhej strane Stredozemného mora. Niekde, kde si EÚ prenajme kus zeme, v Lýbii, Tunisku, Alžírku, za čo krajinám Európska únia dobre zaplatí a tam vybudovať miesta, odkiaľ môžu utečenci žiadať o azyl,“ upresnil Sulík. Podľa neho sa postupne ozývajú hlasy, konkrétne riešenia, no „politici vyčerpajú všetky riešenia, až kým zvolia tie funkčné“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies