Sulík: Podporu SaS od Procházku v eurovoľbách vítame

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 17:04 • 2 min
Sulík: Podporu SaS od Procházku v eurovoľbách vítame

BRATISLAVA - Strana SaS privítala podporu od Radoslava Procházku v májových eurovoľbách. Vyhlásil to dnes šéf liberálov Richard Sulík s pripomienkou, že SaS Procházku podporila v prezidentských voľbách, lebo ho považovala za vhodného kandidáta na post hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

"On teraz podporuje nás v eurovoľbách, pretože na mnohé otázky fungovania Európskej únie má rovnaký alebo podobný názor ako my," dodal Sulík.
     

Procházka vo videu vysvetľuje, že má síce konzervatívnejší pohľad na svet ako SaS a v európskych témach nemajú úplne rovnaký názor, ale napriek tomu sa rozhodol liberálov podporiť. Má na to podľa svojich slov tri dôvody. Páči sa mu, že SaS nasadila do eurovolieb svoju najvyššiu ligu - kandiduje predseda strany Sulík, "je tam výrazný poslanec a môj priateľ Martin Poliačik, Natália Blahová. Je to signál, že berú voľby vážne", povedal Procházka.
     

Druhým dôvodom je volebný program SaS. "Pozdáva sa mi myšlienka jednoduchšieho a prehľadnejšieho regulačného rámca. Zaujímavé je aj rozdelenie systémových bánk na menšie časti," vysvetlil Procházka. Do tretice sa domnieva, že každá mocenská architektúra potrebuje rovnováhu. "Myslím, že SaS by v Európskom parlamente vedela pôsobiť ako hlas rovnováhy voči dominantným, eurooptimistickým, často centralizačným tendenciám," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies