Sulík podal demisiu, jeho kolegovia sa ešte poradia

NETKY.SK • 31 August 2022, 13:33 • 2 min
Sulík podal demisiu, jeho kolegovia sa ešte poradia

BRATISLAVA - Šéf liberálov podal demisiu dnes ráno. Svojim kolegom odporučil počkať do pondelka.

slovakia

left justify in out

Karty zamiešalo aj vyhlásenie premiéra Eduarda Hegera, ktorý pred naplánovaným stretnutím koalície so stranou Sloboda a Solidarita oznámil, že minister financií Igor Matovič zmenil svoje rozhodnutie a je ochotný zo svojho postu odísť, v prípade, že odíde aj Richard Sulík a jeho strana splní desať požiadaviek hnutia OĽaNO. 

 

img

 

„Ja som nepovedal, že s tými bodmi súhlasíme, sme pripravení sa o nich konštruktívne baviť. Nebudeme sa baviť skôr, ako bude splnená naša základná požiadavka," uviedol šéf liberálov s tým, že požiadavky OĽANO vnímajú ako návrhy na rokovanie. Richard Sulík tiež dodal, že Igor Matovič premárnil čas, rokovania neboli žiadne."

 

img

 

Sulík zároveň požiadal ostatných ministrov za SaS, aby demisie nepodávali dnes, ale počkali do pondelka. Dodal, že Matovičovi tak dávajú čas na splnenie ich požiadavky. Okrem toho informoval, že po jeho odchode z ministerského postu a v prípade zotrvania SaS vo vláde by viedol rezort hospodárstva súčasný štátny tajomník Ján Oravec. 

 

Stretnutie koalície so SaS, tak bolo odložené s tým, že liberáli sa potrebujú o návrhoch OĽaNO poradiť. Popoludní sa má uskutočniť aj stretnutie prezidentky Zuzany Čaputovej s predsedom parlamentu Borisom Kollárom a premiérom Eduardom Hegerom. 

 

Viac o požiadavkách OĽaNO sa dozviete tu: Matovič vyhlásil, že odíde so Sulíkom, má však podmienky!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies