Sulík: Po najbližších voľbách chceme byť silnou vládnou stranou

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 12:19 • 2 min
Sulík: Po najbližších voľbách chceme byť silnou vládnou stranou

BRATISLAVA - Súčasná opozičná strana SaS chce byť po najbližších parlamentných voľbách silnou vládnou stranou, pričom prijme aj zodpovednosť, ak bude najväčšou vládnou stranou.

slovakia

left justify in out

Vo svojom prejave na mimoriadnom kongrese SaS v Bratislave to dnes vyhlásil predseda strany Richard Sulík. Na úvod svojho polhodinového vystúpenia sa vzdal funkcie, o ktorú sa vzápätí uchádza v tajnej voľbe ako jediný kandidát.

 

Sulík má do svojho ďalšieho funkčného obdobia na čele SaS päť oblastí, na ktoré sa chce sústrediť. Prvou je jesenná programová konferencia SaS, na ktorej chce strana aktualizovať svoj program. Zámerom je tiež prijať pozičný dokument, kde bude jasne vymedzené, čo SaS je a čo SaS nie je. "Dúfam, že tento dokument vytvoríme. Sme pravicová a liberálna strana, chceme čím viac ekonomických a osobných slobôd," deklaroval Sulík.

 

Naďalej má tiež v pláne tolerovať až podporovať rozmanitosť názorov v strane. "Logicky nemôžme byť úplne naúzko vymedzení a fixovaní na málo tém. V prieskumoch naďalej rastieme. Voliči zistili, že dávame slovám a sľubom ich pôvodný zmysel a že existujú strany, ktoré ak povedia, že toto robiť budeme a toto nie, tak to aj po voľbách platí," uviedol.

 

Treťou prioritou Sulíka je pokračovanie v upevňovaní opozičnej spolupráce. Vytvorenie Opozičnej rady s OĽaNO-NOVA považuje za najlepšiu možnú dohodu. "Poznám všetky výhrady voči Igorovi Matovičovi (OĽaNO-NOVA). S Igorom sa dá korektne spolupracovať, a o toto sa budeme snažiť," uistil. Sulík nevylúčil ani spoluprácu s hnutím Sme rodina, s ĽSNS však takto spolupracovať nechce. "Mám veľký problém spolupracovať s niekým, kto vníma holokaust ako rozprávku," povedal.

 

Štvrtou prioritou je dobudovanie regionálnych štruktúr SaS. "Doteraz sme boli strana vhodná ako junior partner do vládnej koalície. Dnes si dovolím povedať, že bez SaS žiadna slušná vláda nevznikne, lebo z noci do rána sme sa stali veľkou pravicovou stranou. Preto sa očakáva, že postavíme kandidátov do krajských volieb či komunálnych volieb," podotkol Sulík.

 

Piatou prioritou je preto koncentrácia na najbližšie krajské voľby. SaS by chcela predsedov krajov v Bratislavskom a prípadne Trenčianskom kraji. "O toto sa budem osobne snažiť," uistil Sulík.

 

Všetkých týchto päť priorít je podľa jeho slov podriadených cieľu, ktorým je prevziať zodpovednosť za Slovensko po najbližších parlamentných voľbách. "Nie sú to len ekonomické reformy, ale aj to, že v slovenskej politike chýba niečo ako česť a plnenie sľubov. Pravidlá sa porušujú, akoby to bola samozrejmosť. Každý deň sme svedkami, že sa v najvyššej politike klame a tí, čo to robia, nelozia po kanáloch, ale pred kamerami hovoria, že sú zodpovední. Okrem SaS tu ale nie je nik iný, na koho sa môže poctivý a čestný občan SR s dôverou obrátiť," uzavrel Sulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies