Sulík: Paška vedie NR katastrofálne, preto je SaS za jeho odvolanie

NETKY.SK • 3 Február 2014, 13:44 • 2 min
Sulík: Paška vedie NR katastrofálne, preto je SaS za jeho odvolanie

BRATISLAVA - Sulík si vie predstaviť, že niektoré strany, ktoré sa tvária ako opozičné, nebudú zbytočne Pašku vytáčať a nepridajú sa k jeho odvolávaniu, pretože chcú so Smerom-SD vládnuť po roku 2016.

slovakia

left justify in out

Predseda NR SR Pavol Paška vedie podľa šéfa SaS Richarda Sulíka parlament katastrofálne. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, možno sa po formálnej stránke snaží Paška robiť dojem, že NR SR vedie, ale keď ide o podstatu veci, akým spôsobom žije parlamentarizmus, to je čistá katastrofa, čo predvádza. „SaS preto podporí prípadnú mimoriadnu schôdzu na odvolanie Pašku. Novinári nie sú jeho prvý lapsus. Je to jeho proaktívne konanie s vopred jasne stanoveným zámerom. Považujem to za nehorázne, že sa takto chcú vymknúť spod mediálnej kontroly,“ povedal Sulík s tým, že ani jemu sa vždy nepáčilo, keď ho novinári nafotili, ale politik to musí strpieť. „Takto sa pozamykať je čin hodný kovaného komunistu,“ povedal Sulík v súvislosti s plánovaným obmedzením pohybu novinárov v parlamente. S iniciatívou odvolať Pašku prišiel predseda poslaneckého klubu OĽaNO Jozef Viskupič. Jedným z dôvodov jeho návrhu je pripravované obmedzenie pohybu novinárov po parlamente.

Sulík si vie predstaviť, že niektoré strany, ktoré sa tvária ako opozičné, nebudú zbytočne Pašku vytáčať a nepridajú sa k jeho odvolávaniu, pretože chcú so Smerom-SD vládnuť po roku 2016. „Tešia sa na to, pripravujú sa na to. Preto budú hľadať rôzne zámienky, prečo to nejde. Nevedia vopred odhadnúť, akú funkciu bude mať Paška v Smere-SD po prípadnom zvolení Roberta Fica za prezidenta,“ upozornil Sulík s tým, že ak by mal byť Paška náhodou predsedom Smeru-SD, budúci jeho koaliční partneri si povedali, že ho zbytočne nebudú vytáčať. 

S iniciatívou odvolať Pašku prišiel predseda poslaneckého klubu OĽaNO Jozef Viskupič. Jedným z dôvodov jeho návrhu je pripravované obmedzenie pohybu novinárov po parlamente. Viskupič má už dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze. Poslanci NR SR za KDH zatiaľ nepridajú podpisy pod zvolanie takejto schôdze parlamentu na odvolanie predsedu zákonodarného zboru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies