Sulík označuje slová Kisku k protestom za podporné

NETKY.SK • 26 November 2014, 12:58 • 2 min
Sulík označuje slová Kisku k protestom za podporné

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík považuje dnešný prejav prezidenta Andreja Kisku týkajúci sa protestov občanov za podporný.

slovakia

left justify in out

"Berieme to ako podporu spoločného úsilia, keď sa tisíce ľudí spojili a vyjadrili nespokojnosť so situáciou, aká vládne nielen v zdravotníctve, ale aj v celej krajine s vládou jednej strany,“ povedal jeden z organizátorov protestov Sulík. Predseda SaS tak reagoval na dnešné vystúpenie prezidenta v NR SR. Prezident počas svojho prejavu k verejným protestom proti rozkrádaniu zdravotníctva povedal, že je pochopiteľné, ak ľudia výnimočne citlivo reagujú na obohacovanie sa na chorobe a na ľudskom nešťastí. "Takto rozumiem aj verejným protestom a demonštráciám v týchto dňoch. Sú pochopiteľné, sú legitímne, dôvodom rozumiem a sú právom ľudí, ktoré treba chrániť, nie znevažovať – a treba takto prejavenú nespokojnosť počúvať," nazdáva sa Kiska.

 

Protestné zhromaždenie proti korupcii, na ktoré vyzvali europoslanec Richard Sulík, poslanci NR SR Daniel Lipšic, Igor Matovič a Alojz Hlina, sa konalo v utorok 25. novembra na Námestí SNP v Bratislave. Organizátori mali šesť požiadaviek. Patria medzi ne zriadenie špeciálneho výboru na dohľad nad vyšetrovaním kauzy Gorila, hmotná zodpovednosť politikov za nezákonné rozhodnutia, voľba predsedu Najvyššieho kontrolného úradu navrhnutého opozíciou z radov renomovaných osobností v oblasti boja proti korupcii, zákaz schránkových firiem vo verejných obstarávaniach, okamžité odvolanie riaditeľky piešťanskej nemocnice Márie Domčekovej a vedúceho služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martina Senčáka pre ich účasť pri nákupe predraženého CT prístroja v nemocnici v Piešťanoch. Poslednou požiadavkou Hlina upozornil na to, že politické nominácie v zdravotníctve sa musia skončiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies