Sulík: Odchod Mihála z SaS ma mrzí, prichádzam o spolubojovníka

NETKY.SK • 21 Február 2017, 15:34 • 2 min
Sulík: Odchod Mihála z SaS ma mrzí, prichádzam o spolubojovníka

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík dnes otvorene vyjadril svoj postoj k rozhodnutiu Jozefa Mihála opustiť stranu.

slovakia

left justify in out

„V pondelok vystúpil z SaS po ôsmich rokoch člen prípravného výboru a zakladajúci člen strany Jožo Mihál. Ťahali sme to spolu od samého začiatku a na rozdiel od bizniskrídla, ktoré odišlo pred štyrmi rokmi (a čo dnes považujem za hviezdnu chvíľu SaS), ma Jožov odchod úprimne mrzí,“ vyjadril sa na sociálnej sieti Sulík.

 

Ako dôvody odchodu Mihála Sulík uviedol  názorové rozdiely v otázke migrantov a časovú zaneprázdnenosť Mihála pre jeho školenia v oblastí daní a odvodov. „Ja vravím, že politická strana pôsobiaca na Slovensku má v prvom rade bojovať za slobodu občanov Slovenska a príchod veľkého počtu migrantov by túto slobodu citeľne znížil,“ dodal Sulík. Podľa neho SaS prichádza o top odborníka, a Sulík o spolubojovníka. „Jožovi prajem v jeho ďalšom živote veľa úspechov, možno sa naše cesty ešte niekedy skrížia,“ uzavrel líder SaS. Mihál na status predsedu liberálov reagoval stručne. „Ďakujem, Rišo, vybral si si svoju cestu, ja svoju, úprimne Ti želám všetko dobré,“ napísal na sociálnej sieti Mihál.

Z parlamentnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) po ôsmich rokoch odchádza poslanec Národnej rady SR a zakladajúci člen SaS Jozef Mihál. Agentúru SITA o tom po rokovaní Predsedníctva strany Sloboda a Solidarita informovala v pondelok hovorkyňa strany Katarína Svrčeková s tým, že Mihál sa zo strany rozhodol vystúpiť.

 

„Pre jeho rozhodnutie máme pochopenie, pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít v oblasti daní a odvodov," uviedla SaS s tým, že Mihál si chce od politiky oddýchnuť, chce sa venovať prednáškovej činnosti a rodine. „Odchádzam pre postoje predsedu. Tí, čo ma poznajú, vedia, že som dlho veľa vecí toleroval a bol lojálny,“ zverejnil Mihál svoj postoj na sociálnej sieti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies