Sulík: O koalícii s OĽaNO a NOVA sa rozhodne najneskôr do konca leta

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 16:21 • 2 min
Sulík: O koalícii s OĽaNO a NOVA sa rozhodne najneskôr do konca leta

BANSKÁ BYSTRICA - O tom, či pôjde SaS do najbližších parlamentných volieb v koalícii s OĽaNO a NOVA, sa rozhodne najneskôr koncom leta.

slovakia

left justify in out

Médiám to po dnešnom kongrese strany SaS v Banskej Bystrici povedal jej predseda Richard Sulík.

 

O tejto alternatíve sa v strane už nejaký čas diskutuje. Cieľ je podľa Sulíka jednoznačný - odstaviť Roberta Fica (Smer-SD) z vedenia štátu a zostaviť pravicovú vládu, ktorá má zastaviť rozkrádanie a korupciu.

 

Viacerí členovia SaS majú ale už dnes jasno, ako by sa strana mala zachovať. Medzi nich patrí aj podpredseda SaS Jozef Mihál. Niekdajší minister práce, sociálnych vecí a rodiny je aj na základe podnetov voličov z regiónov presvedčený, že spojenie je nevyhnutné.

 

Sulík si však myslí, že strana má šancu ísť do volieb aj samostatne a získať potrebnú päťpercentnú podporu. Dokiaľ sa ale o možnej koalícii definitívne nerozhodne, SaS sa bude na voľby pripravovať sama.

 

Predseda strany rovnako tvrdí, že Slovensko by sa po rokoch malo opäť vrátiť k reformám. Ekonomika je aj jednou z hybných síl strany, navyše, táto zložka sa začala v poslednom čase v jej štruktúrach ešte posilňovať. Odborníci strany preto už dnes pripravujú ekonomický reformný program. Podľa Sulíka dôraz sa kladie na reformy, ktoré prinesú pokles nezamestnanosti, zvýšenie priemerných platov a zvýšenie HDP. Šéf SaS by chcel napríklad opäť zaviesť rovnú daň a ísť s ňou hlbšie pod "obvyklých" 19 percent, tak aby bola najnižšia prinajmenšom v porovnaní s okolitými krajinami.

 

Na dnešnom kongrese, ktorý je posledný pred budúcoročnými parlamentnými voľbami, zvolili aj troch členov do 13-člennej Republikovej rady SaS. Stali sa nimi Michal Bróska, Lucia Nicholsonová a Radoslav Pavelka.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona