Sulík o Igorovi Matovičovi: Ja som taký unavený z doťahovania sa s týmto človekom, ktorý tam nikdy nemal byť

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 12:56 • 2 min
Sulík o Igorovi Matovičovi: Ja som taký unavený z doťahovania sa s týmto človekom, ktorý tam nikdy nemal byť

Akékoľvek navýšenie deficitu Sulík odmieta.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii ministra hospodárstva Richarda Sulíka sa dnes okrem iného riešil aj deficit Slovenska. Minister financií Igor Matovič chce deficit  navýšiť o niekoľko miliárd, ale Richard Sulík je proti. 

„Sme strana rozpočtovej zodpovednosti, s nami to nefunguje tak, že miliarda sem, miliarda tam,“ uviedol Sulík.

 

Minister hospodárstva Sulík dodal, že SaS chce mať priestor na to, aby si preštudovali jednotlivé položky, ktoré chce Igor Matovič financovať prostredníctvom navýšenia deficitu v rozpočte. Chcú vraj posúdiť, čo je a čo nie je nevyhnutné. 

 

img


„Sme stranou rozpočtovej zodpovednosti, nefunguje s nami nič také, že miliárd tiež dostatok času, aby sme sa s problematikou oboznámili. A potom chceme mať priestor na rokovanie o jednotlivých položkách, ktoré sú alebo ktoré nie sú nevyhnutné,“ povedal predseda strany SaS Richard Sulík.

 

Po ukončení koaličnej krízy je vzťah Sulíka a Matoviča stále veľmi krehký. Sulík sa k osobe Igora Matoviča nechce  vyjadrovať, ale aj tak si neodpustil niekoľko poznámok.  Povedal, že jeho správanie je iba jeho vizitkou a jeho problémom. Z doťahovania sa s Matovičom je podľa vlastných slov „unavený a na svoju pozíciu sa  nemal nikdy dostať".

 

Funkciu premiéra vraj vôbec nezvládal a Sulík so stranou SaS sa už na to nemohli pozerať „Myslel som si, že nájde v sebe dostatok pokory, aby sa venoval svojej robote,“ vyhlásil.

 

Richard Sulík sa vyjadril aj k nárastu dane z nehnuteľnosti, s ktorým jeho strana určite nebude súhlasiť. Odmieta i akékoľvek úvahy o 25 % dani a považuje ich za „scestné myšlienky“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies