Sulík nerozumie, prečo Fico bojuje práve za lacný plyn

NETKY.SK • 18 September 2013, 07:13 • 2 min
Sulík nerozumie, prečo Fico bojuje práve za lacný plyn

BRATISLAVA - Predseda strany SaS Richard Sulík nerozumie, prečo sa snaží premiér Robert Fico bojovať práve o lacný plyn.

slovakia

left justify in out

"Nerozumiem, prečo Fico takto s takouto vervou nebojuje aj za nižšie ceny elektriny či benzínov," skonštatoval na záver prvého rokovacieho dňa mimoriadnej schôdze Národnej rady SR (NR SR) venovanej odvolávaniu premiéra Fica. Poznamenal, že na Slovensku je jedna z najvyšších spotrebných daní na benzín, poplatky za prenos elektriny sú u nás zase jedny z najvyšších v Európe. "Toto nie je o tom, či ľavica alebo pravica. Uznávam legitimitu ľavicových smerov, ale nikto neodsúhlasil, aby nám tu vládli finančné skupiny," vyhlásil Sulík. 

Opoziční poslanci sa v noci pravidelne striedali za rečníckym pultom až do siedmej hodiny. Pôvodne čítali len materiály súvisiace s kúpou časti matky SPP, čím blokovali schôdzu. Nesúhlasia totiž s tým, aby sa o odvolávaní diskutovalo len v nočných hodinách. Nadránom však začali diskutovať o problémoch so stúpajúcim zadlžovaním Slovenska, či o bývalých kauzách vlády Roberta Fica. Ešte pred Sulíkom v pléne vystúpil Daniel Lipšic (Nova), podľa ktorého podobnú parlamentnú schôdzu Slovensko nezažilo ani za čias Vladimíra Mečiara. 

"Vladimír Mečiar bol zvláštny, Slovensku veľmi uškodil, nebol celkom v poriadku, ale nebol zbabelec. Robert Fico je zbabelec. Neviem si predstaviť, že by Vladimír Mečiar pri návrhu na jeho odvolanie zo sály odišiel a že by jeho poslanci boli povinní na jeho výzvu sálu opustiť," poznamenal. Kriticky reagoval aj na incident poslancov za Smer, ktorí údajne pod vplyvom alkoholu v noci napadli poslanca Jozefa Viskupiča (OĽaNO). Ten skončil s jedenapolcentimetrovou tržnou ranou v ústach a pomliaždeninami svalov, na ktorých má otlačené ruky. 

Poslanci Národnej rady SR prerušili mimoriadnu schôdzu, na ktorej sa opozícia pokúsi odvolať premiéra Roberta Fica v stredu o siedmej hodine ráno. Následne budú od deviatej hodiny pokračovať v 23. riadnej schôdzi a v mimoriadnej schôdzi venovanej odvolávaniu premiéra budú pokračovať až o 19:00. Tento návrh predložený predsedom parlamentu Pavlom Paškom totiž podporili poslanci za Smer. "Vy pošliapavate demokraciu, zneužívate moc veľmi hrubým spôsobom. Robíte si z ľudí, parlamentu a ústavy dobrý deň. Čo tu predvádzate je svinstvo," reagovala na schválený návrh poslankyňa za OĽaNO Helena Mezenská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies