Sulík: Na pochod za život nejde, lebo je ateista

NETKY.SK • 21 September 2013, 11:08 • 2 min
Sulík: Na pochod za život nejde, lebo je ateista

BRATISLAVA – Predseda SaS Richard Sulík nepôjde ani na Národný pochod za život, ani na dúhový PRIDE. Ako povedal, SaS je strana, ktorá miluje slobodu a je veľmi tolerantná. Každý poslanec alebo člen môže ísť na aký pochod chce, strana sa v tom angažovať nebude.

slovakia

left justify in out

Sulík však na nedeľňajší Národný pochod za život nepôjde. „Ja tam nepôjdem, ja som ateista. Neviem, čo by som tam robil,“ povedal s tým, že život je dobrá vec a treba ho chrániť. Interrupcie sú zas zlá vec. „Je to veľké nešťastie. Čím ich je menej, tým lepšie. To dnešné pravidlo, že do 12. týždňa je možná interrupcia, je najmenej zlé zo všetkých možných riešení. Preto sme proti zmenám tohto pravidla,“ povedal. 

Sulík sa však nechystá ani na dnešný Dúhový PRIDE. „Ktorí chcú, podporia PRIDE, ale SaS ako strana naň nepôjde. Ako ateista nebudem chodiť na cirkevné pochody, ako heterosexuál nebudem chodiť na PRIDE,“ vyhlásil. 

Pochod za život bude v Košiciach v nedeľu 22. septembra. Košice si organizátori vybrali za miesto pochodu, pretože v súčasnosti sú európskym hlavným mestom kultúry. 

Dúhový PRIDE Bratislava organizujú v roku 2013 občianske združenia Queer Leaders Forum, Iniciatíva Inakosť, NoMantinels a TransFúzia. Uskutoční sa dnes od 13:00 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies