Sulík: Lídrom našej eurokandidátky bude opäť Ján Oravec

NETKY.SK • 27 December 2013, 13:09 • 2 min
Sulík: Lídrom našej eurokandidátky bude opäť Ján Oravec

BRATISLAVA - Lídrom kandidátky SaS v budúcoročných (24.5.) voľbách do Európskeho parlamentu bude opäť šéf Združenia podnikateľov Slovenska Ján Oravec.

slovakia

left justify in out

V bilančnom rozhovore pre TASR to oznámil predseda liberálov Richard Sulík. "Je to človek, ktorý je v Bruseli mimoriadne rozhľadený, rečovo zdatný, má vysokú mieru odbornosti a je našou krvnou skupinou. S jeho kandidatúrou v roku 2009 sme boli spokojní, aj keď on sa do europarlamentu nedostal, lebo tesne minul cieľ, ale teraz vidíme lepšie šance," vysvetlil nomináciu Sulík. Na margo Oravcovho dávnejšieho výroku, ktorý ešte v roku 2009 pre portál sme.sk uviedol, že je za interrupciu v ktoromkoľvek mesiaci tehotenstva, Sulík priznáva, že to bolo trochu nešťastné vyjadrenie. "V žiadnom prípade to nie je jeho názor a vonkoncom nie názor našej strany. Jeho kvality vnímame v tak veľkom rozsahu, že bude lídrom aj v roku 2014," avizuje predseda SaS.

Na otázku, či bude kandidovať aj on sám, zatiaľ Sulík odpovedať nechce. Rovnako ešte nechce hovoriť ani o ďalších menách na kandidačnej listine. "Zvyšok kandidátky a akékoľvek špekulácie s tým spojené budú zverejnené po našej nominačnej Republikovej rade, ktorá bude v polovici januára. Dovtedy k tomu nepoviem nič," podotkol s tým, že by sa tam mali objaviť aj viaceré známe mená. Sulík pritom označil eurovoľby za najvyššiu stranícku prioritu v roku 2014. "Tu vieme ukázať našu odbornú stránku a my zaujímame postoj, ktorý ostatné strany nezaujali. Vieme celkom dôveryhodne a autenticky tvrdiť, že sme dobrou voľbou, je to pre nás príležitosť zdvihnúť SaS z piatich percent a urobiť solídny volebný výsledok," dodal.
SaS sa po prvý raz zúčastnila na voľbách do Európskeho parlamentu v roku 2009. Pri volebnej účasti 19,64 percenta v nich získala 39.016 hlasov (4,71 percenta) a ostala tak tesne pred bránami europarlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies