Sulík: Je dôležité, aby ma politika dlhodobo bavila, a teraz to tak je

NETKY.SK • 27 December 2016, 14:11 • 2 min
Sulík: Je dôležité, aby ma politika dlhodobo bavila, a teraz to tak je

BRATISLAVA - Strana SaS má za sebou aj vzhľadom na volebný výsledok najúspešnejší rok. V bilančnom rozhovore pre TASR to povedal predseda liberálov Richard Sulík s tým, že napriek získaným percentám rozhodnutie ostať europoslancom neľutuje.

slovakia

left justify in out

"Európsky parlament pre mňa znamená príjemnú zmenu. Je dôležité, aby ma politika dlhodobo bavila, a teraz ma baví. Nemám dôvod to meniť. Ale pozorne počúvame hlasy a šumy a snažíme sa viac reagovať. Máme v NR SR všetkých našich podpredsedov, teda vôbec nemám obavy, že by si títo ľudia neporadili," vyhlásil Sulík.

 

To, že nesedí v slovenskom parlamente, za škodu nepovažuje. "Prehodnotil som to a dospel som k záveru, že bude lepšie, keď ostanem v europarlamente. Uznávam, že som málo na tlačovkách, ale to bol jeden z mojich zámerov - dať priestor aj iným ľuďom. A to sa podarilo. O SaS sa nehovorí ako o strane jedného muža. Ale pripúšťam, že na tlačových konferenciách o vnútropolitickej situácii sa budem zúčastňovať častejšie," podotkol.

 

Sulík tiež priznal, že volebný zisk SaS na úrovni 12,1 percenta bol prekvapením. "Takto pred rokom sme sa škrabali na piatich percentách, i keď v decembri 2015 som už nadobúdal presvedčenie, že v parlamente budeme a v januári mi to už bolo úplne jasné. Ale nie na úrovni 12 percent, ale siedmich, možno ôsmich. Ďalej však už moja predstavivosť nesiahala," zdôraznil.

 

Za úspech tiež považuje, že SaS obsadila post podpredsedu NR SR aj šéfa hospodárskeho výboru. "Naďalej pracujeme na budovaní strany. Sme v mimoriadne solídnej finančnej kondícii, nemáme žiadne dlhy. To sú dôležité veci preto, aby nás jedného dňa neovládli oligarchovia," myslí si Sulík.

 

Príčin volebného výsledku SaS je podľa predsedu strany viac. "Jedna z nich je, že dva týždne pred voľbami je zakázané zverejňovať prieskumy a veľa ľudí si povedalo, že chce, aby tam tá SaS bola. Iní ľudia zase Radoslavovi Procházkovi v poslednej chvíli neverili. Ďalších možno presvedčili televízne debaty, na ktoré som dostal len pozitívnu spätnú väzbu. Náš program bol opäť vyhodnotený ako najlepší, bola tiež dobre zostavená kandidátka," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona