Sulík: Grécko musí opustiť eurozónu

NETKY.SK • 17 Február 2015, 11:18 • 2 min
Sulík: Grécko musí opustiť eurozónu

BRATISLAVA – Grécko nemá šancu prežiť v eurozóne. To, čo sa malo stať ešte pred piatimi rokmi, teda vystúpenie Grécka z eurozóny, sa musí stať teraz. Vyhlásil to na dnešnom brífingu v Bratislave predseda opozičnej SaS a europoslanec Richard Sulík. Reagoval tak na aktuálnu situáciu, keďže grécka vláda naďalej odmieta európsky úsporný program.

slovakia

left justify in out

"Treba teraz už zahryznúť do kyslého jablka, treba umožniť Grécku vyhlásenie platobnej neschopnosti a hlavne, Grécko musí opustiť eurozónu," domnieva sa Sulík.
      

Zároveň vyzval premiéra Roberta Fica (Smer-SD), aby sa zachoval ako štátnik a odmietol akékoľvek platby Slovenska do Grécka. "Vyzývam Roberta Fica, aby konečne konal ako zodpovedný štátnik a chránil záujmy Slovenska. V záujme Slovenska rozhodne nie je poslať 1,3 miliardy eur do Grécka," doplnil šéf liberálov.
      

Stalo sa pritom podľa neho to, pred čím varoval. Záchrana Grécka totiž podľa Sulíka bola najmä záchranou nemeckých a francúzskych bánk a Grécku predovšetkým zvýšila dlh. Dnes má totiž Grécko verejný dlh vo výške 175 % hrubého domáceho produktu (HDP), kým v čase vypuknutia krízy to bolo 120 %.

 

"Rovnako som varoval pred možným nástupom ľavicovej sebavedomej a odvážnej vlády, ktorá odmietne naordinované šetrenie. Presne to sa teraz deje," dodal Sulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies