Sulík: Fico len predstiera boj s korupciou, nemyslí to vážne

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 11:50 • 2 min
Sulík: Fico len predstiera boj s korupciou, nemyslí to vážne

BRATISLAVA - Vláda Roberta Fica (Smer-SD) len predstiera boj s korupciou, nemyslí to vážne. Ficova strana je totiž sama "plodom korupcie". Na dnešnej tlačovej konferencii SaS to povedal predseda Richard Sulík, ktorý odmieta premiérove vyjadrenia, že na boj s korupciou nie sú peniaze.

slovakia

left justify in out

Podľa Sulíka netreba viac peňazí, dokonca ani nové zákony či informačné technológie. "My potrebujeme exemplárne potrestať tých, ktorí sa korupcie dopustili," vyhlásil. Vláda by podľa neho mala začať dôsledne uplatňovať existujúce zákony voči ľuďom, ktorí sa dopustili korupčného správania. Podľa Sulíka sa treba pozrieť aj na ľudí vo vysokých funkciách.

Sulík v reakcii na výsledky prieskumu o korupcii a podvodoch, v ktorom sa Slovensko umiestnilo na nelichotivom treťom mieste, ďalej uviedol, že korupcia sa "drasticky rozšírila" v obchodných vzťahoch medzi súkromnými firmami a štátom. "Nikto sa nebojí trestu za korupciu, lebo pravdepodobnosť, že bude postavený pred súd a riadne odsúdený, sa blíži k nule," poznamenal.

Strana SaS sa tiež nazdáva, že problém slovenského súdnictva nie je v tom, že by v ňom bolo málo peňazí, ale je ním vedenie súdnictva. Problém vidia aj v politikoch, ktorí nevedia vysvetliť podozrenia z korupcie. "Viď peniaze zohnané vlastnou hlavou," uviedol Sulík. Riešenie boja s korupciou vidia sulíkovci v tom, že ľudia budú voliť politikov, ktorí to s týmto bojom myslia vážne. "Nie je jedno, kto je na čele štátu," tvrdí SaS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona