Sulík: Fico dnes odštartoval korupciu voličov za štátne

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 17:05 • 2 min
Sulík: Fico dnes odštartoval korupciu voličov za štátne

BRATISLAVA - Robert Fico dnes podľa predsedu SaS Richarda Sulíka odštartoval korupciu voličov za štátne naplno. Ako povedal Sulík pre agentúru SITA, odkaz druhého sociálneho balíčka, ktorý vláda Roberta Fica predstavila presne 287 dní pred voľbami, je úplne jasný.

slovakia

left justify in out

„Ide len o premyslenú taktiku a obrovskú volebnú korupciu,“ upozornil predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Je podľa neho o to nebezpečnejšia, že Smer sa neštíti pre vidinu lepšieho volebného zisku zadlžiť budúce generácie. „Opatrenia sú na mieru šité jednej cieľovej skupine, o ktorej si vláda myslí, že s ňou sympatizuje. Tá niečo dostane zadarmo, ale zaplatia to všetci obyvatelia Slovenska bez ohľadu na to, koho volia. Uvidíme, či volič Smeru má takú veľmi krátku pamäť, že si vystačí s darčekmi rok pred voľbami,“ dodáva šéf liberálov.


Niektorí ľudia dostanú podľa Sulíka v predvolebnom roku almužny a oligarchovia na tri roky kľúče od špajze s verejnými financiami. „Napríklad, vlaky zadarmo stoja 13 miliónov eur ročne. Diaľničný obchvat Bratislavy zhltne stonásobok tejto sumy. Vratky za plyn budú tiež výrazne lacnejšie ako straty z kúpy SPP, ktoré Slovensko na seba osobou Roberta Fica prevzalo od súkromných investorov. Zvýšenie minimálnej mzdy zasa zaplatia zamestnávatelia. Nevadí, veď tí predsa Roberta Fica nevolia. Teda okrem tých, ktorých korumpuje daňovými prázdninami a investičnými stimulmi,“ povedal na margo druhého sociálneho balíčka predseda SaS. Zároveň pripomenul privatizáciu Telekomu za 900 miliónov eur. „Tieto peniaze namiesto na dôchodkovú reformu vrazil do sociálnych balíčkov, a nielen to. Na balíčky sa poskladali aj ľudia, ktorí aj vďaka nepresným a zavádzajúcim informáciám vystúpili z II.piliera,“ konštatoval.


Navrhované a schválené opatrenia spôsobujú podľa Sulíka obrovský chaos. Keďže sú zmesou populizmu a nezodpovedného rozhadzovania peňazí nás všetkých, je ťažké vôbec povedať, koľko nás a naše deti budú stáť. „Riešením, ako s týmto rozhadzovaním skoncovať, je nahradiť vládu jednej strany pravicovou vládou. Premiér Fico síce straší ľudí zlepencom, no pravda je taká, že pri koalícii si strany pozerajú na prsty viac, ako keď bezbreho kradne jeden veľký červený moloch pod heslom Vyhraj voľby, môžeš všetko. Skutočným zlepencom je strana Smer-SD – zlepencom oligarchov, ktorí za asistencie Roberta Fica ožobračujú Slovensko,“ vyhlásil Sulík.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies