Sulík: Budeme informovať šéfa NATO o kauze Vojenského spravodajstva

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 10:47 • 2 min
Sulík: Budeme informovať šéfa NATO o kauze Vojenského spravodajstva

BRATISLAVA - Líder SaS Richard Sulík sa rozhodol informovať generálneho tajomníka NATO Andersa Fogha Rasmussena o kauze na slovenskom Vojenskom spravodajstve (VS). Informoval o tom na dnešnom brífingu s tým, že sme sa ocitli v situácii absolútneho nezáujmu vyriešiť túto kauzu zákonnými prostriedkami.

slovakia

left justify in out

"Štátna moc sa vymyká spod demokratickej kontroly. Ide o dôveryhodnosť Slovenska ako člena NATO," upozornil Sulík. Informácie, ktoré poskytla médiám novinárka Hospodárskych novín Martina Ruttkayová Tvardzíková s tým, že ju polícia zastrašovala, označil šéf liberálov za škandalózne. "Ide o bezprecedentné zastrašovanie štátnou mocou. Ona si len plnila svoju občiansku povinnosť," tvrdí. Podľa Sulíka sa teda ukazuje, že namiesto dôsledného vyšetrenia tunelovania VS sa používajú eštebácke metódy, proti ktorým SaS dôrazne protestuje.

Ruttkayová Tvardzíková ešte minulý týždeň odovzdala polícii tajné materiály o tunelovaní vojenského spravodajstva, ktoré dostala. Podľa jej slov na ňu policajti tlačili, aby im prezradila, kto jej dokumenty dal. Denník Sme informoval, že jej zobrali aj odtlačky prstov a DNA na porovnanie s obálkou, v ktorej im dokument odovzdala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies