Sulík bude opäť čeliť odvolávaniu. Zopakuje sa rovnaké ródeo ako včera?

NETKY.SK • 27 Október 2021, 09:28 • 2 min
Sulík bude opäť čeliť odvolávaniu. Zopakuje sa rovnaké ródeo ako včera?

Utorkové dianie v pléne bolo riadne pestré. Národná rada dnes pokračuje v diskusii o návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi. Plénum by sa malo zaoberať aj novelou daňového poriadku z rúk ministerstva financií.

slovakia

left justify in out

Robert Fico požiadal Sulíka, aby predložil maturitné vysvedčenie a naznačil, že je sfalšované. Sulík ho naozaj priniesol a zdôraznil, že žije čestný život, nie "fejkový". Následne padli slová o trestnom oznámení zo strany Richarda Sulíka smerom k Robertovi Ficovi, za jeho výroky o Sulíkovi a kokaíne.

 

img

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Robert Fico žiada Sulíka, aby predložil maturitné vysvedčenie. Koalícia zrejme podrží Sulíka

 

Opozícia taktiež vyslovila otázky o Sulíkovom ranči v Austrálii. Chceli vedieť, aký je ranč veľký, koľko stál a s kým ho vlastní. Sulík vysvetlil, že ho kúpil v roku 2019 spolu s ďalšími dvoma fyzickými osobami nepriamo cez spoločnosť a zobral si naň úver.

 

img

 

Pred Sulíkom dali poslanci prednosť vytvoreniu nových efektívnych nástrojov v boji proti daňovým podvodom a motivácii daňových subjektov na dobrovoľné plnenie si svojich daňových povinností. To je totiž cieľom novely daňového poriadku z dielne Ministerstva financií (MF) SR, o ktorej dnes ráno rokujú poslanci Národnej rady.

 

Návrh má vylúčiť daňovo nespoľahlivé osoby. Po prerokovaní novely daňového poriadku majú poslanci pokračovať v diskusii o návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi. Do dnešnej diskusie k návrhu na odvolanie Sulíka sa prihlásilo ešte ústne päť poslancov. Debata k Sulíkovi dominovala rokovaniu aj v utorok.

 

Možno vás zaujme: Zverejnené videá z chaty poriadne rozvírili situáciu! Reagovali viacerí politici

 

V stredu v hlasovaní po 17:00 by mali poslanci taktiež voliť člena Správnej rady TASR. Hlasovať by mali aj o návrhoch na zmeny v zložení výborov NR SR a voliť majú tiež predsedu skupiny priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies