Sulík bude mať protikandidáta, na predsedu chce kandidovať aj Mihál

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 12:12 • 2 min
Sulík bude mať protikandidáta, na predsedu chce kandidovať aj Mihál

BRATISLAVA - Líder SaS Richard Sulík, ktorý chce zabojovať o kreslo predsedu strany aj na budúci rok, bude mať minimálne jedného konkurenta. Postaviť sa mu chce súčasný podpredseda liberálov Jozef Mihál, ktorý svoj zámer oznámil na dnešnom kongrese SaS v Bratislave. Kandidatúru nevylúčil ani nepotvrdil ďalší podpredseda strany Ľubomír Galko.

slovakia

left justify in out

Mihál je presvedčený, že konkurencia je prospešná vec. Zároveň sa domnieva, že svojou kandidatúrou môže popohnať súčasného predsedu, aby sa nad niektorými vecami zamyslel o čosi viac.

 

Sulík sa neobáva rozkolu, aký nastal v SaS pred troma rokmi, keď proti nemu neúspešne kandidoval Jozef Kollár. "Voľbu predsedu strany pre troma rokmi sprevádzal aj veľmi silný hodnotový spor. Išlo o to, či SaS sa bude uberať cestou biznis krídla, alebo ostane spolkom slušných ľudí. Tento spor tu dnes nie je ani náznakom," vysvetlil Sulík.

 

Zároveň tvrdí, že SaS je tolerantná strana aj voči takýmto zámerom. "Čím viac kandidátov, tým lepšie. Naši členovia budú mať lepšiu ponuku. Ak nevyhrám ja, nový predseda môže rátať s mojou plnou podporou," dodal Sulík.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona