Sulík bude Ľudovej platforme vysvetľovať svoje výroky

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 10:14 • 2 min
Sulík bude Ľudovej platforme vysvetľovať svoje výroky

BRATISLAVA - Predsedovia opozičných strán KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS sa dnes prvýkrát od marcového kongresu strany SaS stretnú s jej predsedom Richardom Sulíkom na jeho pozvanie. Sulík chce na stretnutí ako staronový predseda predstaviť najbližšie plány SaS.

slovakia

left justify in out

Hovoriť by sa malo aj o voľbe predsedu Najvyššieho kontrolného úradu a o mimoriadnej schôdzi parlamentu k nezamestnanosti. Predstavitelia strán Ľudovej platformy však chcú najskôr počuť vysvetlenie Sulíkových vyjadrení z jeho volebného prejavu na straníckom kongrese.

Sulík by mal podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára vysvetliť opozícii svoje slová, že SaS dlho trvalo, kým zistila, že ich súper je Robert Fico, ale ich nepriatelia sedia na koaličnej rade. Bugár očakáva, že Sulík dnes vysvetlí toto svoje vyjadrenie. 

Ďalšia spolupráca so SaS má byť dnes kľúčovou otázkou, ktorú podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana treba nastoliť. Ak totiž slová Sulík potvrdí svoje slová z kongresu, Abrhan si s ním nevie predstaviť ďalšiu spoluprácu. „Ak to Sulík potvrdí, neviem, ako by spolupráca mohla pokračovať. V KDH máme zásadu trikrát a dosť,“ povedal s tým, že Sulík už dvakrát šancu dostal. Prvýkrát po voľbe generálneho prokurátora, keď rokoval s Mariánom Kočnerom, druhýkrát po hlasovaní SaS za vyslovenie nedôvery vláde Ivety Radičovej. „Ak potvrdí, že nás považuje za nepriateľov, tak je ťažko si predstaviť spoluprácu,“ dodal Abrhan. 

Predseda KDH Ján Figeľ nemá veľké očakávania od dnešného stretnutia, pretože na nedávnom kongrese SaS boli potvrdené doterajšie postoje, aj keď len tesnou väčšinou. Figeľ predpokladá, že sa dozvie viac o vývoji v SaS po tesnej voľbe predsedu. Predseda KDH chce na stretnutí diskutovať s partnermi o ďalšom parlamentnom postupe pri voľbe predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies