Sulík: Británia bude k cudzincom pristupovať inak ako doteraz

NETKY.SK • 30 September 2016, 13:59 • 2 min
Sulík: Británia bude k cudzincom pristupovať inak ako doteraz

BRATISLAVA – Od referenda vo Veľkej Británii o odchode krajiny z EÚ uplynuli už tri mesiace a podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) a europoslanca Richarda Sulíka "prvotný prach z toho výbuchu sadol".

slovakia

left justify in out

Povedal to v rozhovore pre agentúru SITA. Sulík vníma tri mesiace od referenda ako dosť dlhý čas na to, aby stihli prvotné emócie pominúť. Podľa neho pod vedením novej premiérky Theresy Mayovej Británia podá žiadosť o vystúpenie do konca roka.

 

"Theresa Mayová robí na mňa, zatiaľ, veľmi dobrý dojem a predpokladám, že do konca roka dajú žiadosť na vystúpenie z EÚ a teda budú aktivovať článok 50 zmluvy o vystúpení krajiny z EÚ. Potom sa spustí maximálne dvojročný proces, počas ktorého Briti vystúpia. To, že Británia vystúpi, je dnes už celkom jasné," povedal Sulík.


Je presvedčený o tom, že Británia bude po brexite pristupovať inak k cudzincom, ktorí v krajine už pracujú, a inak k tým, ktorí tam ešte len pracovať plánujú. Zároveň však tvrdí, že štáty EÚ by mali pracovať na tom, aby občania neodchádzali za prácou do zahraničia. V prípade Slovenska by mala vládna koalícia prejaviť snahu motivovať mladých Slovákov, aby zo Slovenska neodchádzali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies