Sulík: Ak ľudovci predložia kandidáta na NKÚ,je to kolaborácia s Ficom

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 13:15 • 2 min
Sulík: Ak ľudovci predložia kandidáta na NKÚ,je to kolaborácia s Ficom

BRATISLAVA – Ak Ľudová platforma (strany KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS) navrhne svojho kandidáta na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), bude to podľa predsedu SaS Richarda Sulíka čistá kolaborácia s Róbertom Ficom. Ako povedal Sulík v rozhovore pre agentúru SITA, keď to ľudovci sú ochotní urobiť, tak sa len opäť raz potvrdí, že jediná skutočná opozícia je SaS.

slovakia

left justify in out

„Je to ďalší dôvod voliť SaS a významný. Neprichádza do úvahy, že my by sme s Ficom nejak pokútne kolaborovali,“ vyhlásil Sulík. Zároveň upozornil, že Fico nedopustí, aby bol zvolený kandidát, ktorý je mimo akýchkoľvek pochybností, napríklad ako bol Kamil Krnáč. „On nedopustí, aby tam bol zvolený čestný človek, ktorý bude Ficovi pozerať na prsty. Veď už má škandálov dosť aj bez toho,“ povedal.

Ak bude zvolený nejaký kandidát z opozície, potom to bude podľa Sulíka obyčajný pandrlák. „Potom po prvé opozičné strany kolaborujú s Ficom a po druhé bude zvolený obyčajný pandrlák, ktorý prižmúri oči, ktorý sa bude tváriť, že nevidí, ktorý tam bude s nimi bohviečo piecť. Človek, ktorý bude naozaj vykonávať tú pozíciu, ako sa vykonávať má, tak ten zvolený jednoducho nebude. Toto Robert Fico nedopustí, aby mu niekto pozeral na prsty,“ vyhlásil Sulík. 

Ľudová platforma 26. apríla oznámila, že predloží vlastného kandidáta na post predsedu NKÚ a nepodporí kandidáta SaS. Premiér Robert Fico prisľúbil opozícii post predsedu NKÚ pred rokom po parlamentných voľbách. Podľa povolebnej dohody mala kandidáta navrhnúť SaS. Voľba nového predsedu NKÚ sa v tomto volebnom období uskutočnila štyrikrát, najbližšie sa o to pokúsi na májovej schôdzi, ktorá sa začína v utorok. Ani jeden z pokusov totiž nedopadol úspešne, žiaden z kandidátov opozície nezískal potrebný počet hlasov na zvolenie. Smer-SD argumentuje, že opozícia musí hlasovať za svojho kandidáta do posledného človeka, čo sa ani raz nestalo. Premiér už skôr navrhol, aby každá z opozičných strán predstavila svojho kandidáta, z ktorých by si Smer-SD vybral. Funkčné obdobie Jána Jasovského sa skončilo vo februári 2012, keďže parlament stále nezvolil jeho nástupcu, zostáva na čele úradu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies