Šulek z Trenčína na skúške v talianskej La Spezii

NETKY.SK • 2 December 2013, 17:06 • 2 min
Šulek z Trenčína na skúške v talianskej La Spezii

TRENČÍN - Slovenský futbalista Martin Šulek z AS Trenčín absolvoval pred pár dňami aj skúšku v talianskom druholigovom klube La Spezia. Slovenského reprezentanta do 16 rokov taliansky klub dlhodobejšie sleduje a teraz si ho pozval na skúšku do svojej akadémie.

slovakia

left justify in out

"Tá patrí medzi najlepšie v Taliansku. Navyše v prvom mužstve, ktoré hrá v druhej najvyššej talianskej Sérii B, pôsobí aj ďalší hráč Trenčína Matej Vozár," informovala prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy spoločnosť Stars and Friends, ktorá Šulekovi skúšku sprostredkovala.

Ešte iba 15-ročný Martin Šulek, ktorý minulý rok absolvoval stáž aj v Ajaxe Amsterdam, bol v La Spezii tri dni a s mužstvom do 17 rokov absolvoval dva tréningy a jeden prípravný zápas. "Bola to pre mňa veľmi dobrá skúsenosť. Hráči ma prijali dobre a vychádzali mi v ústrety. Tréningy boli intenzívne a zamerané najmä na techniku. Tréningové centrum sa mi páčilo. V prípravnom zápase som nastúpil na poste stopéra a v závere ma tréner posunul vyššie do zálohy. Hralo sa mi dobre, no môj výkon musia zhodnotiť iní. Moje dojmy z tejto stáže sú pozitívne a som rád, že som videl ako to funguje v zahraničí," zhodnotil Šulek.

"V klube je veľmi dobré zázemie, La Spezia postavila nové tréningové centrum za 4,5 milióna eur. Je to stabilný a zabezpečený klub a po odbornej stránke všetko funguje na veľmi vysokej úrovni. Pre Martina je dobré, že mal možnosť zistiť ako sa pracuje s mládežou v Taliansku. Takisto si mohol porovnať svoje schopnosti s talianskymi hráčmi. Chceli by sme sa poďakovať aj Trenčínu za to, že hráčovi túto stáž umožnil. Veríme, že ho to namotivuje do ďalšej práce," povedal Roman Vojtek z agentúry Stars and Friends.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona