Súkromní lekári sa dohodli s Dôverou a stiahli výpovede zmlúv

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 14:06 • 2 min
Súkromní lekári sa dohodli s Dôverou a stiahli výpovede zmlúv

BRATISLAVA - Súkromní lekári zo združenia Zdravita sa dohodli so súkromnou zdravotnou poisťovňou Dôvera a stiahli výpovede zmlúv. Ide asi o 2500 ambulancií všeobecných lekárov pre dospelých, deti a dorast, gynekológov, ambulantných špecialistov alebo agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Pre zrušenie možnosti vyberať od pacientov viaceré poplatky žiadali od Dôvery viac peňazí. Po takmer piatich mesiacoch sa s ňou dohodli na postupnom zvyšovaní platieb.

slovakia

left justify in out

Ambulantní lekári, ktorých zastupuje Zdravita, tak majú od júla vyššie platby o minimálnej päť percent a v prípade využívania dôležitých online informácii pri liečbe pacientov o 10,5 percenta. "Ďalšie zvýšenie platieb bude opäť sčasti plošné a sčasti bude závisieť od aktivít lekárov, ktoré zlepšia starostlivosť a kvalitu liečby pacientov," uviedol PR špecialista Dôvery Matej Štepianský. Postupne by mali platby narásť o 20 až 30 percent.

 

Lekári potrebu navýšenia zdôvodňovali výpadkom príjmov pre zrušenie viacerých poplatkov v zdravotníctve, napríklad poplatku za prednostné vyšetrenie. Podľa šéfa Zdravity Ladislava Pásztora zvýšenie u niektorých ambulancií výpadok úplne nevykryje, s dohodou sú však spokojní. Viac peňazí žiadala Zdravita aj od Všeobecnej zdravotnej poisťovne a Union zdravotnej poisťovne. S nimi však v rámci rokovaní lekári zmluvy rušiť nechceli. Aj v tomto prípade došlo od júla k navyšovaniu platieb.

 

Zmluvy Dôvere vypovedali aj lekári, ktorých zastupuje Slovenská lekárska komora. Tá reprezentuje asi 1900 ambulantných lekárov. Chcú tiež viac peňazí, žiadajú zvýšenie platieb o 20 až 30 percent. Rokovania podľa Štepianského pokračujú. Najbližšie má byť v piatok (3. 7.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies