ŠÚKL sťahuje z trhu vybranú šaržu liek na cukrovku

NETKY.SK • 26 Január 2018, 12:26 • 2 min
ŠÚKL sťahuje z trhu vybranú šaržu liek na cukrovku

BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z distribučných spoločností a lekární liek Synjardy 5 mg/1000 mg filmom obalené tablety tbl flm 60x1x5 mg/1000 mg (blis.PVC/PVDC/Al-perf.)

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnených informácií ide konkrétne o číslo šarže 744827. "Dôvodom stiahnutia predmetnej šarže lieku z trhu je podľa oznámenia držiteľa omylom poslané cudzojazyčné balenie v slovinsko - chorvátskom jazyku z centrálneho skladu výrobcu," vysvetlil ústav.

Synjardy je liek na cukrovku, ktorý obsahuje dve liečivá nazývané empagliflozín a metformín. "Liek sa pridáva k diéte a cvičeniu na liečbu cukrovky druhého typu u dospelých pacientov (vo veku 18 rokov a starších), u ktorých cukrovku nie je možné kontrolovať pridaním samotného metformínu alebo metformínu s inými liekmi na cukrovku," uviedol ŠÚKL. Dostupnosť liečby pre pacientov týmto rozhodnutím podľa ústavu ohrozená nie je, nakoľko už bola dovezená aj šarža v slovenskom balení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies