ŠÚKL sťahuje z trhu šaržu lieku Infadolan

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 10:38 • 2 min
ŠÚKL sťahuje z trhu šaržu lieku Infadolan

BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z úrovne distribučných spoločností, lekární liek Infadolan ung der 1x30 g (tuba Al).

slovakia

left justify in out

Konkrétne ide o šaržu 170571. Ústav tak koná na základe informácií, ktoré dostal od českej autority v utorok 27. marca v dopoludňajších hodinách. Podľa zverejnených informácií dôvodom stiahnutia predmetnej šarže lieku z trhu je možná prítomnosť cudzorodej častice. Dostupnosť liečby pre pacientov týmto rozhodnutím ohrozená nie je, nakoľko sú k dispozícii iné šarže tohto lieku.

Infadolan je masť na vonkajšie použitie, ktorá obsahuje vitamín A a vitamín D2 v bezvodom masťovom základe, vhodná na urýchlenie obnovy pokožky na postihnutom mieste. "Liek sa používa u dospelých aj detí na neinfikované drobné rany, odreniny, popáleniny I. stupňa, na suchú popraskanú kožu a na trhliny v kožných ryhách. Na odporúčanie lekára aj na liečbu vredov predkolenia (na urýchlenie epitelizácie, hojenie vredov, ktoré majú čistú, neinfikovanú spodinu), preležanín," informoval ŠÚKL.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona