ŠÚKL sťahuje z trhu ďalšie šarže lieku Veral

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 14:27 • 2 min
ŠÚKL sťahuje z trhu ďalšie šarže lieku Veral

BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z lekární ďalšie šarže injekčnej formy lieku Veral. Ide o čísla šarží 06450914A a 00530115A.

slovakia

left justify in out

Nachádza sa v nich zvýšený obsah nečistôt, informuje ústav na svojom webe.
     

Liek sťahuje z preventívnych dôvodov. V súvislosti s jeho užívaním neboli hlásené žiadne podozrenia na nežiaduce účinky.
     

"Stiahnutie lieku z používania môže spôsobiť jeho výpadok na trhu. Dostupnosť liečby týmto nariadením ohrozená nie je, na trhu sú pacientom k dispozícii iné lieky, ktoré možno použiť ako alternatívy," uvádza ŠÚKL v stanovisku. Pacient má možnosť vrátiť liek do lekárne.
     

Injekčnú formu lieku Veral, avšak s číslom šarže 06440914A, nariadil ŠÚKL stiahnuť z trhu z rovnakých dôvodov asi pred dvoma týždňami.
     

Liek sa používa na liečbu bolesti a opuchov pri zápalových a degeneratívnych reumatických ochoreniach. Aplikuje sa napríklad na stuhnuté rameno, tenisový lakeť, zápal šliach či šľachovej pošvy.
     

Liečiť ním možno aj bolestivé zápaly stredného ucha, nosohltana, zápaly po úrazoch a operáciách. Používa sa aj pri ťažkých záchvatoch migrény a pri obličkových a pečeňových kolikách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies