ŠÚKL reaguje na tlačovú besedu Matoviča. Odsudzuje jeho emocionálny a politický nátlak

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 21:06 • 2 min
ŠÚKL reaguje na tlačovú besedu Matoviča. Odsudzuje jeho emocionálny a politický nátlak

Štátny ústav pre kontrolu liečiv odsudzuje emocionálny a politický nátlak vyvíjaný zo strany ministra financií voči Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv, jeho riaditeľke a jej rodine. Informuje o tom Štátny ústav pre kontrolu liečiv.

slovakia

left justify in out

Podľa úradu bola hodnotiaca správa k vakcíne Sputnik V  vypracovaná na základe informácií dodaných výrobcom vakcíny, ktorého povinnosťou je dokázať jej kvalitu, bezpečnosť a účinnosť a tiež dokázať rovnocennosť vakcíny používanej v jednotlivých krajinách a štúdiách.

 

Hovorkyňa štátneho ústavu Magdaléna Jurkemíková uviedla, že posúdenie vakcíny bolo od ŠÚKL-u vyžiadané Ministerstvom zdravotníctva SR, pre používanie vakcíny sa však nevyžaduje. Bez ohľadu na stanovisko ŠÚKL-u sa vakcína môže používať na základe povolenia ministerstva.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Igor Matovič: Štrnásty test zo štrnástich ruskej vakcíny Sputnik V dopadol na jednotku

 

"Štátny ústav nemôže zmeniť odborný názor na vakcínu na základe verejných prieskumov, nátlaku ministra financií či vyhrážok, ktoré jeho vyjadrenia v médiách zo strany určitej časti spoločnosti podnecujú. Štátny ústav vydáva stanoviská na základe odborných dôkazov," uvádza úrad s tým, že o procese posudzovania vakcíny bolo priebežne informované Ministerstvo zdravotníctva a ŠÚKL si nie je zo svojej strany vedomý žiadnych chybných krokov v tomto procese.

 

❗Štátny ústav pre kontrolu liečiv odsudzuje emocionálny a politický nátlak vyvíjaný zo strany ministra financií voči...

Uverejnil používateľ Štátny ústav pre kontrolu liečiv Štvrtok 15. apríla 2021

 

„Naopak, zo strany ministra financií opakovane zaznievajú nepravdivé tvrdenia. K laboratórnej kontrole znovu opakujeme, že OMCL laboratóriá prepúšťajú vakcíny registrované v EÚ, pričom vakcína Sputnik V medzi ne nepatrí,“ dodala hovorkyňa Jurkemíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona