ŠÚKL nariadil stiahnutie lieku Thiogamma pre výskyt častíc

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 10:27 • 2 min
ŠÚKL nariadil stiahnutie lieku Thiogamma pre výskyt častíc

BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nariadil z preventívnych dôvodov stiahnuť z trhu liek určený na liečbu porúch citlivosti pri diabetickej polyneuropatii Thiogamma 600 Injekt 5x20 ml/600 mg.

slovakia

left justify in out

Niektoré šarže lieku, ktoré boli uvedené na trh v iných krajinách EÚ, nevyhoveli špecifikáciám lieku. V roztoku sa vyskytli častice, ktoré by mohli vyvolať zápal, trombózu, pľúcnu embóliu či ťažkú alergickú reakciu. "V šaržách dovezených na slovenský trh nebol výskyt častíc pozorovaný, stiahnutie má preventívny charakter," skonštatovala hovorkyňa ŠÚKL Valéria Pernišová.

 

Ústav apeluje na pacientov, ktorí majú liek doma, aby ho nepoužívali ale vrátili do lekárne, prioritne do tej, ktorá im ho vydala. Peniaze dostanú naspäť. Priniesť môžu aj otvorené balenie. Výmena za identický liek podľa ŠÚKL nie je možná, ďalšia liečba bude na rozhodnutí lekára. Liek bude možné vrátiť do konca mája toho roka. 

Držiteľom registrácie lieku je spoločnosť Wörwag Pharma GmbH & Co.KG.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies