Suja sa pustil do Budaja, trvá na jeho odvolaní

NETKY.SK • 17 Jún 2022, 11:06 • 2 min
Suja sa pustil do Budaja, trvá na jeho odvolaní

BRATISLAVA – Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR okolo Miroslava Suju podali návrh na odvolanie ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽaNO) z funkcie.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom Suja s predsedom mimoparlamentnej Republiky Milanom Uhríkom. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze spolu s nezaradenými poslancami z Republiky podpísali podľa slov Suju aj poslanci Smeru-SD. Ministrovi vyčítajú viacero vecí, okrem iného zlyhanie pri manažmente v oblasti medveďa hnedého.

 

img

 

„Prichádzame s návrhom na odvolanie vegetariána ministra Budaja. Je neschopný, nekompetentný a hlúpy, čo dokázal, keď povedal, že medvede sú vegetariáni, čím poukázal na to, že má nedostatky v učive základnej školy,“ skonštatoval Uhrík. Poukázal na nárast stretov ľudí s medveďmi a na ohrozenie ľudí na vidieku.

 

img

 

Suja dodal, že Budaj podľa nich nezlyhal len pri vedení envirorezortu. Vyčítal mu viacero vecí. „Jeho najväčšie zlyhanie je manažment medveďa hnedého, ktorý minister Budaj absolútne nezvládol,“ podčiarkol Suja. V zmysle rokovacieho poriadku musí predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zvolať schôdzu do siedmich dní od podania návrhu.

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár sa vyjadril, kto nesie priamu politickú zodpovednosť za stav s medveďmi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies