Suge Knight má nového obhajcu

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 12:58 • 2 min
Suge Knight má nového obhajcu

USA - Zakladateľa a riaditeľa hudobného vydavateľstva Black Kapital Records Sugea Knighta bude v prípade vraždy Terryho Cartera obhajovať Thomas Mesereau.

slovakia

left justify in out

Bývalý právny zástupca zosnulého speváka Michaela Jacksona je štvrtým obhajcom 50-ročného podnikateľa od jeho zatknutia. Knight čelí obvineniu z vraždy kamaráta Terryho Cartera, pokusu o vraždu a z úteku z miesta činu. Mesereau sa po boku Knighta objavil na pojednávaní v piatok 29. mája, pričom sudcu požiadal o odročenie, aby sa mohol s prípadom bližšie zoznámiť. Sudca Ronald Coen jeho žiadosti vyhovel a pojednávanie odročil na 7. júla. „Som presvedčený, že je nevinný,“ povedal Mesereau médiám o svojom klientovi.


K predmetnému incidentu došlo 29. januára, keď sa Knight prišiel pozrieť na nakrúcanie filmu Straight Outta Compton, kde sa s ním začali hádať Cle "Bone" Sloan a ešte jeden muž. O dvadsať minút neskôr došlo k potýčke na parkovisku pred reštauráciou vzdialenou približne päť kilometrov od miesta nakrúcania, pričom Knight zostal sedieť v aute a cez okno sa bil so Sloanom. Toho pri odchode z parkoviska zrazil a následne prešiel aj svojho kamaráta Terryho Cartera. Oboch previezli do nemocnice, kde 55-ročný Carter zomrel. Knight sa ešte v ten deň sám prihlásil na polícii, kde ho zatkli a obvinili z vraždy, pokusu o vraždu a úteku z miesta činu. Keďže bol Knight už v minulosti viackrát trestaný, hrozí mu v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Sloan na aprílovom pojednávaní odmietol svedčiť proti Knightovi a dokonca ho nechcel ani identifikovať.
Spoluzakladateľ a bývalý riaditeľ vydavateľstva Death Row Records Marion Hugh "Suge“ Knight Jr. má bohatú kriminálnu minulosť. V roku 1997 ho napríklad odsúdili na deväť rokov za násilné správanie. V roku 2001 ho však prepustili. V roku 2008 ho zatkli po tom, ako fyzicky napadol svoju bývalú priateľku Melissu Isaac pred klubom v Las Vegas, údajne bol pod vplyvom extázy a opiátov. V roku 2012 ho zatkli opäť v Las Vegas, pričom v aute mu našli aj marihuanu. V súčasnosti čelí aj obžalobe v prípade incidentu z 5. septembra 2014, keď spolu s komikom Kattom Williamsom pred jedným zo štúdií v Beverly Hills vzali nemenovanej reportérke fotoaparát.


Thomas Mesereau viedol v roku 2005 tím obhajcov Michaela Jacksona v prípade sexuálneho zneužívania detí. Porota v júni 2005 rozhodla o nevine zosnulého speváka vo všetkých 14 obvineniach.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies