Suede vydajú v októbri box set Dog Man Star

NETKY.SK • 31 August 2014, 15:56 • 2 min
Suede vydajú v októbri box set Dog Man Star

BRATISLAVA - Britská kapela Suede plánuje 20. októbra vydať box set Dog Man Star. Novinka ponúkne rovnomenný album z roku 1994, B strany singlov, DVD s rozhovormi s členmi kapely, koncertné záznamy z roku 1994 alebo knihu obsahujúcu aj ručne písané texty či fotografie a množstvo ďalšieho bonusového materiálu.

slovakia

left justify in out

Formácia chce takto osláviť 20. výročie vydania druhého radového počinu Dog Man Star, ktorý obsadil v UK Charte tretiu priečku a ponúkol single ako We Are the Pigs, The Wild Ones a New Generation.


Suede sa objavili na hudobnej scéne v roku 1989. Prvý, eponymný album uviedli na trh v marci 1993 a získali zaň prestížnu Mercury Prize. Nasledovala spomínaná štúdiovka Dog Man Star, ďalej počiny Coming Up (1996), Head Music (1999) a A New Morning (2002). V novembri 2003 skupina ohlásila ukončenie činnosti, no v roku 2010 sa vrátili na scénu a vlani v marci vydali album Bloodsports. V súčasnosti pôsobia v zložení Brett Anderson (spev), Mat Osman (basgitara), Simon Gilbert (bicie), Richard Oakes (gitara, klávesy) a Neil Codling (klávesy, gitara).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies