Súdy potvrdili tresty pre Ioana Alberta a jeho komplicov

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 17:28 • 2 min
Súdy potvrdili tresty pre Ioana Alberta a jeho komplicov

BANSKÁ BYSTRICA - Rozsudok prvostupňového súdu v plnom rozsahu potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 52-ročného rumunského štátneho príslušníka Ioana Alberta a jeho spoločníkov.

slovakia

left justify in out

Skupina v rokoch 1992 až 2002 kradla, podvádzala, falšovala verejnú listinu a legalizovala príjem z trestnej činnosti. Ioan Albert, ktorý má trvalý pobyt v Banskej Bystrici, dostal nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere štyri roky, jeho komplici obišli s podmienkami.


Pôvodne prokurátor žaloval skupinu sedemnástich osôb pre šestnásť skutkov, ktoré vzájomne nesúviseli, ale spájala ich osoba Ioana Alberta. Súd však neskôr niektoré skutky vyčlenil na samostatné konanie a obžalovaných odsúdili. Nakoniec prvostupňový i odvolací súd sa zaoberal trestnou činnosťou Ioana Alberta, Ľuboša Greža z Nitry, Miroslava Matejkina z Lieskovca, Stanislava Jelena zo Zvolena, Jaroslava Jambora z Dudiniec, Igora Valacha z Malých Uheriec a Marka Lukáša z Partizánskeho. Okrem nepodmienečného trestu pre Alberta súd uložil ostatným podmienečné tresty v rozmedzí od šesť mesiacov až po dva roky. 

 

Súd uznal vinu napríklad v prípade podvodu, ktorým Albert s Grežom a ďalšími vo Zvolene získali sedem traktorov v hodnote 1,7 milióna korún, za ktoré nezaplatili, ale stroje predali. V roku 1999 vo Zvolene ukradli aj kamión značky DAF a iné vozidlá, ktoré vyviezli do Rumunska. Okrem krádeže a podvodu boli stíhaní aj za trestné činy legalizácie príjmu z trestnej činnosti a falšovania a pozmeňovania verejnej listiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona