Súd oslobodil dôchodcu z obce Plaveč: Súdili ho za päťeurový úplatok!

NETKY.SK • 6 August 2014, 17:18 • 2 min
Súd oslobodil dôchodcu z obce Plaveč: Súdili ho za päťeurový úplatok!

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes oslobodil spod obžaloby 79-ročného Jozefa G. z obce Plaveč.

slovakia

left justify in out

Dôchodcu prokurátor žaloval za podplácanie, pretože údajne dával svojmu lekárovi päť eur za to, aby synovi predĺžil práceneschopnosť. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor sa voči nemu odvolal.


Dôchodca vyhlásil, že je nevinný a odmietol obžalobu. So slzami v očiach vyhlásil, že nikomu v živote úplatok nedal a dostával iba vyznamenania. Päť eur dal lekárovi ako časť poplatku za potvrdenie k vodičskému preukazu pre syna. Policajnú zápisnicu, v ktorej sa k úplatku priznáva, dôchodca vraj podpísal bez okuliarov a nevedel, o čo v nej ide. Situáciu okolo údajného úplatku zaznamenala policajná kamera, ale bez zvukového záznamu. 


Lekár, ktorý je stíhaný pre podozrenie z prijímania úplatku v tomto a ďalších dvoch prípadoch, vypovedal ako svedok. Uviedol, že na celú vec sa už nepamätá. Pripustil, že v chudobnom regióne mu najmä starší pacienti príslušné poplatky dávali aj na splátky. 
Pôvodne súd rozhodol trestným rozkazom a uznal dôchodcu za vinného z prečinu podplácania. Obhajca podal odpor a muselo sa pojednávať. Po dokazovaní, vrátane prezentácie videozáznamu z údajného „podplácania“, súd dôchodcu oslobodil. Podľa sudcu sa nepreukázalo, že sa stal skutok tak, ako tvrdí obžaloba. Zaujímavosťou prípadu je, že dôchodcu i lekára obhajuje ten istý advokát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies