Súdy o obžalobe na Hedvigu ešte nerozhodli, spis má päťtisíc strán!

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 15:23 • 2 min
Súdy o obžalobe na Hedvigu ešte nerozhodli, spis má päťtisíc strán!

BRATISLAVA/NITRA - Rozhodnutie, či sa Hedviga Malinová Žáková postaví pred súd, stále nepadlo. „Ešte nebolo rozhodnuté o prijatí obžaloby,“ uviedol dnes pre agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči.

slovakia

left justify in out

Obžalobu na Malinovú Žákovú podal prokurátor generálnej prokuratúry 2. apríla. Vinia ju z krivej výpovede. „Okresnému súdu Nitra bola predložená obžaloba, ktorá má 58 strán. Trestný spis má viac ako päťtisíc strán. Vo veci bolo vypočutých 69 svedkov a podané štyri znalecké posudky,“ hovorí Pivarči s tým, že štúdium spisu si preto vyžaduje určitý čas na rozhodnutie o tom, či sudkyňa obžalobu prijme alebo nie. Hovorca nitrianskych súdov dodáva, že sudkyňa má okrem tohto prípadu pridelené aj ďalšie, počtom obžalovaných aj počtom skutkov rozsiahlejšie veci. 

 

Kauza Hedvigy Malinovej Žákovej sa začala v lete 2006. Cestou do školy na skúšku ju napadli dvaja útočníci a na blúzku jej napísali Maďari za Dunai. Polícia prípad uzatvorila s tým, že sa nestal tak, ako ho poškodená opísala. Tá sa na postup slovenských štátnych orgánov sťažovala na Európskom súde pre ľudské práva. Prípad vyvolal veľký ohlas na politickej scéne. Bývalá vláda Ivety Radičovej sa Hedvige Malinovej Žákovej ospravedlnila a sťažnosť sa napokon skončila dohodou o zmieri. Malinovej advokát Roman Kvasnica po podaní obžaloby vyhlásil, že Hedviga sa stala obeťou trestného činu, keď ju napadli v Nitre. "Doteraz nevie, čo mala podľa orgánov činných v trestnom konaní uviesť ako nepravdu," povedal v apríli Kvasnica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona