Súdny spis týkajúci sa žaloby SR na Radu EÚ má kód C-643/15

NETKY.SK • 3 December 2015, 17:38 • 2 min
Súdny spis týkajúci sa žaloby SR na Radu EÚ má kód C-643/15

BRUSEL/LUXEMBURG - Žalobu vlády Slovenskej republiky na Radu EÚ, súvisiacu s prerozdeľovaním utečencov medzi členské krajiny Európskej únie, dnes oficiálne zaregistrovali na Súdnom dvore EÚ.

slovakia

left justify in out

"Môžem týmto oficiálne potvrdiť, že Slovensko v stredu podalo žalobu proti rozhodnutiu Rady o presídľovaní utečencov medzi členské štáty EÚ. Číslo súdneho spisu je C-643/15," uviedol dnes večer Balázs Lehóczki v mene Tlačovej a informačnej služby Súdneho dvora Európskej únie.

 

Lehóczki zároveň potvrdil, že súd v rovnakej veci očakáva aj žalobu maďarskej vlády, tá zatiaľ na adresu súdnej inštitúcie so sídlom v Luxemburgu nedorazila.

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán dnes dopoludnia oznámil, že Maďarsko ešte v priebehu dnešného dňa podá na Súdny dvor EÚ žalobu na Radu Európskej únie pre rozhodnutie o povinných kvótach.

 

Slovenská republika žiada, aby Súdny dvor EÚ vyhlásil rozhodnutie Rady o zavedení dočasných opatrení v oblasti medzinárodnej ochrany v prospech Talianska a Grécka za neplatné. Rada má okrem toho uhradiť aj príslušné súdne trovy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona