Súdny proces v kauze sexuálneho zneužitia študentky museli opäť odročiť

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 13:11 • 2 min
Súdny proces v kauze sexuálneho zneužitia študentky museli opäť odročiť

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I dnes musel opäť odročiť podobne ako koncom apríla proces s obžalovaným Jiřím P. Ide o prípad zneužitia študentky pedagógom Slovenskej technickej univerzity v Bratislave ešte z roku 2006.

slovakia

left justify in out

"Hlavné pojednávanie bolo odročené na neurčito z dôvodu práceneschopnosti obžalovaného. Súd preverí dôvodnosť práceneschopnosti obžalovaného a dĺžku jej trvania," uviedol dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

 

Koncom apríla prišiel na súd znalec, ktorý mal pôvodne k veci vypovedať. Podľa jeho slov už bol pre výpoveď predvolaný viackrát. Celý proces s obžalovaným sa uskutočňuje odznovu po náhlom úmrtí jedného z členov senátu. Všetky výpovede svedkov a ďalšie úkony je tak nutné zopakovať.

 

Podľa obžaloby dlhoročný pedagóg Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, docent Jiří P., v januári 2006 zamkol jednu zo študentiek v kabinete, obťažoval ju a dával jej neslušné návrhy. Docent stojí pred súdom pre trestný čin sexuálneho násilia. Vinu však odmieta.

 

Pre nevhodné správanie sa k vysokoškoláčke Martine, ktorá vystupovala ako policajná agentka, si docent jeden trest už odpykal. V novembri 2006 ho Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici uznal vinným z prijímania úplatku za to, že sexuálnymi radovánkami od vtedy 24-ročnej poslucháčky podmieňoval zapísanie známky.

 

Súd mu vtedy uložil trest dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov, s ktorým docent súhlasil. Samosudca Špecializovaného trestného súdu v roku 2010 žiadosť obžalovaného o obnovu konania zamietol. Píše dnes portál čas.sk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona