Súdny proces s obžalovaným za podvod s nebankovkami sa odročil

NETKY.SK • 10 Júl 2019, 16:27 • 2 min
Súdny proces s obžalovaným za podvod s nebankovkami sa odročil

BRATISLAVA/TRNAVA - Patrik P. bol koncom marca minulého roka právoplatne odsúdený za podvod s nebankovkami BMG Invest a Horizont Slovakia na sedemročný trest odňatia slobody. Podľa vlastných slov sa chce dostať na slobodu aj napriek tomu, že od dnešného dňa čelí ďalšiemu obvineniu.

slovakia

left justify in out

Počas zajtrajšieho dňa (11.7.) bolo na Okresnom súde v Trnave pôvodne naplánované verejné zasadnutie, na ktorom sa malo rozhodovať o podmienečnom prepustení Patrika P. z výkonu trestu odňatia slobody. Obvineny si hoodpykáva v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. "Termín verejného zasadnutia nariadený na zajtra 11. júla bol zrušený a bol nariadený nový termín na 18. júla," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

 

img

 

Dôvodom je, že na štvrtok je naplánované na Okresnom súde Bratislava I pojednávanie, kde Patrik P. zase čelí obžalobe za trestný čin sprenevery. Vo veci sa začalo pojednávať po prvý raz dnes popoludní.

 

"Podľa obžaloby v desiatich skutkoch mal v rokoch 2010 - 2013 od poškodených pod prísľubom vyplácania mesačných výnosov z poskytnutej sumy vylákať finančné prostriedky v celkovej sume 959,75 eura, ktoré však podľa prísľubu nezhodnotil, prípadne použil na vyplácanie iných, čím mal spôsobiť škodu poškodeným v celkovej sume vyše 840 000 eur," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

 

img

 

Patrik P. je známy z kauzy podvodov na nebankovkách, v ktorej figuruje spolu s Dávidom Brtvom a Jozefom M. Vytváraním falošných pohľadávok voči spoločnostiam mala trojica spôsobiť škodu vtedajších 448 miliónov korún, zo zatvorených pobočiek sa mala pritom obohatiť o 53 miliónov korún.

 

img

 

V kauze skrachovaných nebankových spoločností ho uznal vinným ako prvostupňový Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Najvyšší súd SR ho napokon 28. marca minulého roka odsúdil na sedem rokov za mrežami. Od júla minulého roka si odpykáva zvyšok svojho trestu. Brtvu odsúdil súd na deväť rokov, od augusta 2018 je však podmienečne prepustený.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies