Súdny proces s Billom Cosbym sa skončil bez verdiktu

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 17:31 • 2 min
Súdny proces s Billom Cosbym sa skončil bez verdiktu

NEW YORK - Súdny proces s americkým hercom Billom Cosbym v prípade údajného sexuálneho napadnutia Andrey Constand z roku 2004 sa dnes skončil bez verdiktu.

slovakia

left justify in out

Sudca vyhlásil proces za zmätočný po tom, čo sa porotcovia ani po šiestich dňoch rozhodovania nedokázali jednotne vyjadriť, či sa 79-ročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) dopustil trestného činu. Prokurátori hneď po rozhodnutí sudcu vyhlásili, že požiadajú o obnovený proces.

Kanaďanka Andrea Constand podala na Cosbyho žalobu ešte v roku 2005, pričom v nej tvrdila, že jej herec v januári 2004 u seba doma hodil do pitia sedatíva a následne ju sexuálne zneužil. Komik následne pod prísahou vypovedal, že si v minulosti zadovážil sedatíva s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex. Jednou z podmienok výpovede však malo byť, že prokuratúra nebude Cosbyho v tejto kauze stíhať. Informácie o výpovedi však v júli 2015 prenikli na verejnosť, čo viedlo k tomu, že prokuratúra znovu otvorila prípad a následne Cosbyho obžalovala. Vlani začiatkom januára Cosby požiadal o zrušenie obžaloby s tým, že ňou prokuratúra porušila podmienky spomínanej výpovede. Súd však jeho žiadosť zamietol. Cosby následne zažaloval Constand za porušenie mimosúdnej dohody, žalobu však neskôr stiahol. Začiatkom októbra komik opäť požiadal o zrušenie žaloby tvrdiac, že mu bolo odopreté právo na spravodlivý proces. Aj to však súd zamietol. Herca neskôr zo sexuálneho napadnutia obvinilo viac než 60 žien, obžalobe však čelil iba v súvislosti s Constand.

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona