Súdnictvo významne ovplyvňuje kvalitu života Slovákov

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:12 • 2 min
Súdnictvo významne ovplyvňuje kvalitu života Slovákov

BRATISLAVA - Podľa štyroch z piatich Slovákov stav súdnictva ovplyvňuje kvalitu ich života. Organizácia VIA IURIS dnes zverejnila výsledok prieskumu verejnej mienky, ktorý pre ňu uskutočnila agentúra FOCUS.

slovakia

left justify in out

Respondentom bola položená otázka - Čo si myslíte, do akej miery stav súdnictva, teda jeho nezávislosť, vymožiteľnosť práva, dĺžka súdnych konaní a podobne, ovplyvňuje kvalitu života ľudí na Slovensku?, informovala Miriam Kejzlarová z VIA IURIS.

 

Podľa odpovedí si 40,4 % občanov myslí, že súdnictvo veľmi ovplyvňuje kvalitu života, 43,4 % sa domnieva, že dosť ovplyvňuje, 7,9 % že ovplyvňuje len v malej miere, podľa 1,1 % vôbec neovplyvňuje a 7,3 % respondentov uviedlo, že nevie.

 

Z prieskumu teda vyplýva, že podľa 83,8 % ľudí stav súdnictva ovplyvňuje kvalitu ich života. „Súdnictvo sa za posledné roky stalo jednou z najdiskutovanejších spoločenských tém. Kvalitu výkonu súdnej moci štyria z piatich ľudí vnímajú s priamym vplyvom na ich život," uviedol Milan Šagát, poverený výkonný riaditeľ VIA IURIS.

 

Prieskum sa uskutočnil v dňoch 6. až 13. mája formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1017 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies