Súdna rada sa chce zapojiť do elektronizácie súdnictva

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 10:48 • 2 min
Súdna rada sa chce zapojiť do elektronizácie súdnictva

BRATISLAVA – Súdna rada SR by sa mala tiež zapojiť do projektu elektronizácie súdnictva. Zástupcovia ministerstva spravodlivosti preto už prezentovali členom rady ideový návrh Elektronických služieb Kancelárie Súdnej rady SR, ktorý teraz môžu doplniť o svoje návrhy.

slovakia

left justify in out

Následne by mal rezort spravodlivosti vypracovať projekt a predložiť ho na schválenie v rámci Operačného programu integrovaná infraštruktúra. Samotný projekt by mal byť naplánovaný na dva roky, ale jednotlivé jeho časti by mohli byť spúšťané skôr.


Elektronizácia služieb Súdnej rady SR by mala prispieť k zvýšeniu transparentnosti a dôveryhodnosti súdnictva. Umožniť by mala napríklad online sledovanie zasadnutí súdnej rady. Keďže na rokovanie rady sú často prizývaní aj mimobratislavskí sudcovia, systém by mal do budúcna umožniť cez videokonferenciu ich zapojenie do rokovania rady. Systém umožní aj spracovanie a sprístupnenie všetkých dokumentov smerom k verejnosti. Súdna rada by bola rada, ak by boli cez systém pripojení na všetky súdy a sudcovské rady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies