Súdna rada ešte nie je takmer ani po roku v Miestodržiteľskom paláci

NETKY.SK • 19 December 2015, 12:50 • 2 min
Súdna rada ešte nie je takmer ani po roku v Miestodržiteľskom paláci

BRATISLAVA - Súdna rada SR nie je ani približne rok od ponuky premiéra Roberta Fica na jej sídlo v bratislavskom Miestodržiteľskom paláci presťahovaná do tejto nehnuteľnosti. Rada totiž nechcela byť v paláci v prenájme.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli z Kancelárie Súdnej rady SR, ich cieľom je zabezpečiť trvalé sídlo. Úrad vlády, v ktorého vlastníctve a správe je palác, jeho časť vyhlásil za prebytočnú a ponúkol ju v Registri prebytočného nehnuteľného majetku Ministerstva financií SR. Momentálne plynie zákonná lehota na doručenie ponúk, Súdna rada už prejavila záujem. Prevod majetku medzi štátnymi rozpočtovými organizáciami je vždy bezodplatný, vysvetlili z Úradu vlády. Druhá časť paláca, asi 60 percent, ostáva v správe Úradu vlády SR.


V januári si Miestodržiteľský palác spoločne prezreli premiér Robert Fico s predsedníčkou Súdnej rady Janou Bajánkovou, ktorá vtedy ocenila ústretový prístup Úradu vlády SR. Zároveň vyjadrila nádej, že rada bude mať čoskoro nové dôstojné sídlo. Fico zároveň v vtedy uviedol, že je zástancom troch druhov moci – zákonodarnej, výkonnej a súdnej. Pokiaľ zákonodarná a výkonná moc majú reprezentatívne budovy v podobe Úradu vlády SR a budovy Národnej rady SR, je čas otvorene hovoriť o tom, že aj súdna moc si zaslúži priestory reprezentatívneho charakteru. Okrem Súdnej rady spomínal, že je potrebné riešiť priestorovú situáciu Najvyššieho súdu a neskôr aj Generálnej prokuratúry.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies