Sudkyňu obvodného súdu v Prahe potrestali za pomalú prácu stratou talára

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 19:09 • 2 min
Sudkyňu obvodného súdu v Prahe potrestali za pomalú prácu stratou talára

PRAHA - Za prieťahy vo vyše 300 súdnych prípadoch potrestal dnes trestný senát českého Najvyššieho správneho súdu sudkyňu Obvodného súdu pre Prahu 5 Jarmilu Hoškovú odvolaním z funkcie.

slovakia

left justify in out

Pre najtvrdší možný trest - pomyselnú stratu talára - sa trestný senát rozhodol preto, že sudkyňu už pred dvoma rokmi, v roku 2013, potrestal za prieťahy v 258 súdnych prípadoch. Informoval o tom server Novinky.cz.
     

"Ohrozila dôveru v spravodlivé rozhodovanie súdu. Trestný senát mal k dispozícii 466 spisov, v ktorých vedenie súdu potvrdilo prieťahy. V 306 prípadoch bola uznaná vinnou. Potrestanie odvolaním z funkcie sa má ukladať iba v prípade, keď trestný senát nevidí možnosť zlepšenia práce sudcu v budúcnosti. Myslíme si, že v tomto prípade je to jediný možný spôsob, aké opatrenie uložiť," citovali Novinky.cz predsedu senátu Radovana Havelca.
     

Sudkyňa argumentovala zlou prácou súdnej kancelárie. Trest považovala za priveľký. "Myslím si, že keby som naozaj bola takou zlou sudkyňou, tak by na to za tých 20 rokov niekto prišiel," vyhlásila po rokovaní.

     

Trestný senát konštatoval, že potrestanie sudkyne v roku 2013 neprinieslo nápravu. "Myslíme si, že jej nič nebránilo v tom, aby veci rozhodovala v primeraných lehotách," uviedol pre Novinky.cz Havelec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies