Sudkyňu najvyššieho súdu štátu New York našli mŕtvu v rieke Hudson

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 18:17 • 2 min
Sudkyňu najvyššieho súdu štátu New York našli mŕtvu v rieke Hudson

NEW YORK - Americkú sudkyňu Sheilu Abdusovú-Salaamovú, prvú ženu čiernej pleti, ktorá slúžila na najvyššom súde v štáte New York, našli mŕtvu v rieke Hudson.

slovakia

left justify in out

Polícia vytiahla jej telo v stredu, pričom 65-ročná sudkyňa bola nezvestná od utorkového rána, informovala dnes spravodajská stanica BBC.

 

Abdusová-Salaamová, zároveň prvá moslimská sudkyňa v USA, bola nezvestná od utorkového rána. Jej plne odeté telo polícia objavila približne kilometer a pol od jej bydliska v newyorskej štvrti Harlem bez stôp poranenia, ktoré by naznačovali násilný čin. Príčinu smrti objasní až pitva a prebiehajúce vyšetrovanie okolností jej zmiznutia.

 

Abdusová-Salaamová sa narodila v roku 1952 vo Washingtone a absolvovala Kolumbijskú univerzitu. V roku 2013 ju guvernér štátu New York Andrew Cuomo vymenoval do funkcie sudkyne na najvyššom odvolacom súde. Generálny prokurátor štátu New York Eric Schneiderman označil jej smrť za "obrovskú stratu pre tamojšiu justíciu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona