Sudkyňa zobrala chlapca, ktorý napadol revízora, do väzby

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 16:20 • 2 min
Sudkyňa zobrala chlapca, ktorý napadol revízora, do väzby

PREŠOV - Mladého Prešovčana, ktorý v utorok (10.3.) napadol v trolejbuse MHD v Prešove revízora, zobrala dnes sudkyňa do väzby. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

slovakia

left justify in out

Zároveň uviedol, že dôvodom, prečo sudkyňa 17-ročného Jakuba zobrala do väzby, je obava, že by ušiel alebo pokračoval v páchaní trestnej činnosti. Rozhodnutie okresného súdu je právoplatné. 
      

Prešovčan napadol v utorok revízora v trolejbuse MHD. Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Juh bola krátko predpoludním vyslaná na Ulicu arm. gen. Svobodu v Prešove, kde malo dôjsť k napadnutiu, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová. Službukonajúci 38-ročný revízor mal vyzvať mladíka v trolejbuse, aby predložil cestovný lístok. Cestujúci sa mu najskôr verbálne vyhrážal, neskôr začal do neho aj sácať. Revízor ho upozornil, aby s tým prestal, no ten sa ho snažil udrieť päsťou do tváre. Začali sa vzájomne naťahovať. Revízorovi boli spôsobené drobné poranenia na ruke.
      

Mladíka podrobili dychovej skúške s výsledkom viac ako dve promile alkoholu v krvi. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.
      

V januári sa v prešovskej MHD odohral podobný incident, keď traja mladíci zaútočili na 40-ročného muža, ktorý ich upozornil, aby sa správali slušne. Dvaja z mladíkov čakajú na súdny proces vo väzení, jeden je na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona