Sudkyňa OS BA 1 požiadala GP SR o súčinnosť v súvislosti s Váhostavom-SK

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 19:06 • 2 min
Sudkyňa OS BA 1 požiadala GP SR o súčinnosť v súvislosti s Váhostavom-SK

BRATISLAVA - Sudkyňa Okresného súdu Bratislava 1, ktorá je zákonnou sudkyňou v reštrukturalizačnom konaní spoločnosti Váhostav-SK, požiadala dnes popoludní Generálnu prokuratúru (GP) SR o súčinnosť v súvislosti z objasnením eventuálneho majetkového a personálneho prepojenia medzi štatutárnym orgánom Váhostav-SK a veriteľmi, ktorí sú účastníkmi reštrukturalizačného konania, eventuálneho vplyvu tohto prepojenia na zákonnosť reštrukturalizačného konania.

slovakia

left justify in out

"Tieto skutočnosti budú preverené v rovine trestnej, čo bude okamžite uložené Úradu špeciálnej prokuratúry, ako aj v oblasti netrestnej. GP SR súčinnosť v tejto veci poskytne," informovala dnes TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.
     

Veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav-SK schválili na dnešnej schôdzi v Bratislave upravený reštrukturalizačný plán firmy. Informoval o tom po skončení schôdze zástupca drobných veriteľov Milan Blaho.
     

Teraz má súd 15 dní na to, aby rozhodol, či tento plán odobrí. V prípade, že áno, firma bude postupovať podľa neho. Nezabezpečení veritelia po úprave dostanú 18,75 % z dlhovaných peňazí, pôvodne to malo byť približne 15 %. Celkovo ide o sumu 19,6 milióna eur, čo je o 3,9 milióna eur viac ako v pôvodnom pláne, vyčíslil hovorca Váhostavu-SK Tomáš Halán.
     

Na schôdzi podľa jeho slov odznelo aj rozhodnutie bratislavského okresného súdu, ktorý nevidí zaujatosť reštrukturalizačnej správkyne. Samotný Blaho chcel vystúpiť v rozprave a vzniesť pripomienky, nebol však do nej pripustený. Takúto možnosť mali podľa jeho slov len tí, ktorí podali vopred písomnú žiadosť. Avizoval, že sa voči tomuto rozhodnutiu chce odvolať. "Majú to, ako to chceli, nedostali sme šancu, odkočírovali si to potrebným smerom," doplnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies