Sudkyňa odmietla pustiť na slobodu podnikateľa z kauzy Mýtnik

NETKY.SK • 25 Október 2021, 09:32 • 2 min
Sudkyňa odmietla pustiť na slobodu podnikateľa z kauzy Mýtnik

BRATISLAVA - V rámci akcie NAKA obvinili aj jeho brata, exšéfa finančnej správy, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy či konateľku IT spoločnosti Allexis.

slovakia

left justify in out

Podnikateľ Jozef Brhel obvinený a zadržaný v rámci tohtoročnej januárovej policajnej akcie Mýtnik bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodla o tom sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. TASR o tom v pondelok informoval jeho obhajca Ľudovít Štanglovič.

 

img

 

Sudkyňa ŠTS tak zamietla žiadosť obvineného o prepustenie z väzby. Išlo v poradí o štvrtú žiadosť o prepustenie z väzby, objasnil advokát. Brhel sa aktuálne nachádza v útekovej a kolúznej väzbe. Rozhodnutie ŠTS nie je právoplatné, pokiaľ jedna z procesných strán podá sťažnosť, bude o nej rozhodovať Najvyšší súd SR.

 

Prečítajte si tiež: Prepustili bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca

 

Muža zadržali po jeho príchode zo zahraničia. V rámci akcie Mýtnik Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinili aj jeho brata Petra Brhela, ktorý bol väzbe do apríla tohto roku. Obvinili tiež exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu Rovčaninovú.

 

img

 

 

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Najnovšie generálny prokurátor SR Maroš Žilinka rozhodol, že trestné stíhanie podnikateľa Petra Brhela bolo nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov. Vznesením obvinenia porušili zákon v neprospech obvineného. Žilinka tak odôvodnil rozhodnutie o zastavení stíhania podnikateľa podľa paragrafu 363 Trestného poriadku.

 

Možno vás zaujme: Kauza baru Fatima, v ktorej figuruje Monika Jankovská, pôjde pred súd

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies